Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Register accountant gezocht

Registeraccountant gezocht omdat dit wettelijk verplicht is bij uw organisatie? Bij LegalSpot kunt u uw register accountant zoeken. Actief betrokken register accountants stellen zich hier aan u voor.

Stel de register accountant van uw keuze vrijblijvend uw vraag om te kijken hoe zij u kunnen helpen.

Registeraccountant (RA)

Een registeraccountant (RA) is voor veel bedrijven wettelijk verplicht en daarom noodzakelijk voor de fiscale en financiële controle. De register accountant moeten namelijk elk jaar de administratie laten controleren bij bedrijven waar dit voor de wet verplicht gesteld is.

Deze controle moet door een register accountant worden uitgevoerd. De register accountant, de RA, heeft een speciale opleiding genoten en mag daarom ook een accountantsverklaring afgeven.

Een RA is over het algemeen duurder dan een boekhouder, maar vaak dus noodzakelijk voor uw organisatie.

OOB-bedrijven

Zo is een registeraccountant verplicht als uw organisatie een publieke organisatie is en een OOB-status heeft. Een OOB-organisatie is een organisatie met openbaar belang. OOB-bedrijven zijn banken en verzekeraars. Ook grote ondernemingen gebruiken een register accountant.

RA, ofwel Register Accountants, dragen zorg voor financiële rapporten, balansen, jaarrekeningen, de aangifte vennootschapsbelasting en meer.

De register accountant is ingeschreven in het Nederlandse accountantsregister.

Register accountant nodig?

“Welk soort accountant heb ik nodig?” is een vraag die wij steeds vaker horen. Makkelijk te onthouden is dat u een AA accountant nodig heeft als uw bedrijf of organisatie valt onder het Midden- en Kleinbedrijf. Een register accountant inschakelen moet als uw bedrijf controleplichtig is. Uw bedrijf is controleplichtig als het een, zoals hierboven vermeld, OOB-status heeft of groot bedrijf betreft.

Registeraccountant zoeken

Een registeraccountant zoeken doet u via LegalSpot.nl en door hier te klikken. Zo kunt u ze eenvoudig online een vraag stellen om te kijken of zij uw organisatie kunnen helpen.

Lees verder...