Ik zoek een:

Advocaat zoeken

Advocaat zoeken

Goede en betaalbare advocaten vind je tegenwoordig natuurlijk online.

In een paar jaar is LegalSpot uitgegroeid tot een van de grootste online bemiddelaars voor advocaten en juristen. Niet voor niets dat het Advocatenblad ons met enige regelmaat aanhaalt in haar artikelen. Je kunt bij ons advocaten zoeken en bijvoorbeeld vergelijken op kosten, ervaring en hun persoonlijke profiel. Bijvoorbeeld als je denkt aan online scheiden.

Daarnaast vind je bij ons niet alleen advocaten in heel Nederland voor bedrijven en particulieren, het is ook mogelijk om een pro deo advocaat ofwel advocaat met toevoeging te kiezen.

Hoe kun je advocaten vergelijken?

Advocaten vergelijken is de manier om erachter te komen welke advocaat bij je past. Vergelijk niet alleen kosten en vaste tarieven, maar kijk ook binnen welk rechtsgebied je een advocaat nodig hebt. Zo kun je in één tot twee keer klikken al onze advocaten vergelijken en de juiste advocaat kiezen om je te laten adviseren.

Onze advocaten vind je in alle grote steden en de omgeving daarvan. Een advocaat zoeken is dus met twee kliks gebeurd.

Zoek hieronder direct alle advocaten in jouw stad of regio:

Advocaat Amsterdam

Advocaat Rotterdam

Advocaat Den Haag

Advocaat Utrecht

Advocaat Eindhoven

Advocaat Den Bosch

Wat zijn de kosten van een advocaat?

De kosten van advocaten verschillen enorm. Daar ben je nu wel achter na al het zoeken naar advocaten. Wij hebben al onze advocaten gevraagd om hun uurtarieven voor bedrijven en particulieren. Daarnaast moet elke advocaat minimaal de kosten van vier door ons bepaalde zaken aangeven. Hierdoor kunnen we je altijd een vast tarief garanderen.

De kosten zijn namelijk per stap opgebouwd. Dit betekent dat je altijd heel goedkoop kunt instappen door een juridische brief te bestellen, maar je kunt ook zonder ergens verder aan vast te zitten gaan voor eenmalig juridisch advies. Dit duurt 45 minuten en is daarmee goedkoper dan een uurtarief.

Je kunt dan alles vragen en krijgt op alles antwoord wat zonder uitgebreide dossierstudie mogelijk is. Wil je toch verder met de advocaat, dan kun je altijd bespreken wat de kosten daarvoor zijn.

Ben je niet op zoek naar een juridische brief of eenmalig advies, maar wil je direct kijken of je prejudicieel kunt schikken of wil je direct naar de rechter? Dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor hanteren wij ook vaste kosten.

Helderder dan dit wordt het op juridisch gebied qua kosten niet. Maar heb je toch vragen bij het zoeken naar de juiste advocaat, dan staan we altijd voor je klaar.

Hoe kan je advocaten zoeken?

Je wilt een goede prijs als je een advocaat zoekt. Dat is logisch, maar je wilt ook de echte specialist bij jou in de buurt. Daarom kun je hier eenvoudig advocaten zoeken binnen alle rechtsgebieden, maar ook op naam en zoeken op specialisatie is heel eenvoudig.

Dus ken je een advocaat bij jou in de buurt, kies er dan voor op een advocaat op naam te vinden. Heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen? Zoek dan advocaten op specialisatie of rechtsgebied. Binnen twee keer klikken heb je op die manier contact met een betaalbare advocaat.

Advocaat van onvermogen

Een advocaat van onvermogen is een advocaat die werkt op basis van toevoeging. Dit heet een pro deo advocaat of advocaat van onvermogen. Niet elke advocaat is echter gemachtigd of bereid om op basis van toevoeging te werken. Daarom is het belangrijk dat je een advocaat van onvermogen zoekt als je dat nodig hebt. Maar wanneer heb je recht op een advocaat op basis van toevoeging?

Pro deo advocaat

Een advocaat op basis van toevoeging kan mensen helpen die geen of weinig vermogen hebben. Bedrijven kunnen niet terecht bij een pro deo advocaat. Als je alleenstaand bent en een inkomen hebt dat lager is dan 26.000 euro heb je recht op toevoeging. Ben je samenwonend of gehuwd, dan ligt die grens op 36.800 euro. Maar let op, er zijn gradaties. Dit betekent bijvoorbeeld dat je eigen bijdrage 196 euro is als je tot 18.400 euro verdient en dat deze eigen bijdrage 823 euro is als je tussen de 22.001 en 26.000 euro verdient.

De grens voor toevoeging is anders bij familierecht zaken.

Je krijgt 53 euro korting op de eigen bijdrage als je eerst langs het Juridisch Loket gaat. Als het Juridisch Loket een diagnosedocument opstelt en de Raad toevoeging verleent.

Daarnaast geldt een vermogensgrens. Deze grens voor toevoeging is 21.139 euro. Voor 65+ geldt daarnaast een extra heffingsvrij vermogen van 27.984 euro.

Advocaat met toevoeging

Of je het een advocaat van onvermogen noemt of een pro deo advocaat, het gaat om een advocaat met toevoeging. Toevoeging betekent namelijk dat je zelf een eigen bijdrage betaalt en dat de overheid de rest van de kosten bijlegt. Dit is in het leven geroepen om iedereen toegang tot het recht te bieden. Overigens kom je niet met elke zaak in aanmerking voor toevoeging. Vanzelfsprekend is het niet de bedoeling dat je om elk wissewasje iemand gaat “aanklagen”. Dat zou het rechtssysteem niet ten goede komen.

Als je gratis juridisch advies nodig hebt kan dat bij LegalSpot op het forum of via het Juridisch Loket. Is het Juridisch Loket van mening dat een advocaat nodig is en je recht hebt op toevoeging, dan wordt een diagnosedocument opgesteld. Na het opstellen van dit diagnosedocument oordeelt de Raad of je recht hebt op een advocaat met toevoeging.

Het Juridisch Loket kan een advocaat toewijzen, maar je kunt ook je eigen voorkeur opgeven. Dit is natuurlijk fijner dan een toegewezen advocaat. Mocht je toevoeging krijgen, dan kun je altijd contact met LegalSpot opnemen. Wij kiezen dan samen met jou de beste advocaat voor jouw zaak.

Betaalbare advocaat

Goede kans dat je geen recht hebt op toevoeging. Je verdient nét teveel of je hebt teveel vermogen. Maar dan wil je natuurlijk alsnog niet veel geld betalen voor een advocaat. Helaas zie je door alle advocaten bomen het juridische bos niet meer. Met andere woorden, welke advocaat is nu goed en betaalbaar? Dat is een goede vraag die wij beantwoorden.

Een goede en betaalbare advocaat zoeken is bij ons eenvoudig omdat wij altijd alle uurtarieven tonen voor particulieren en bedrijven, maar daarnaast ook vier standaard vaste tarieven kennen. Zo kun je heel goedkoop juridisch advies krijgen door een juridische brief te laten versturen of voor eenmalig juridisch advies te kiezen. Wil je meer, dan kun je kiezen voor bemiddeling of procederen.

Zo weet je altijd hoe betaalbaar de advocaat van jouw keuze daadwerkelijk is. Van een rechtszaak bij de kantonrechter, tot hoger beroep en zelfs cassatie.

Hoe kun je een andere advocaat zoeken?

Het komt niet vaak voor, maar soms wil je nu eenmaal een andere advocaat zoeken. Omdat jouw eigen advocaat niet reageert, je belangen niet goed behartigt of omdat er geen match is. Als je een andere advocaat wilt, dan moet jouw huidige advocaat aan de zaak worden onttrokken. Als dit gebeurd is, dan heb je een termijn van twee weken om een nieuwe advocaat te zoeken of te stellen zoals dat formeel heet.

Als je een andere advocaat neemt, kan eenmalig uitstel van vier weken worden verleend voor de rechtszitting. Er is geen uiterste datum waarop je een andere advocaat mag uitzoeken. Je kunt dus ook de dag voor de zitting van advocaat veranderen. 

Lees verder...