Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat agrarisch recht

Advocaat agrarisch recht

Het agrarisch recht is een veelomvattend rechtsgebied en continu in ontwikkeling. Advocaten agrarisch recht houden zich bezig met privaatrechtelijke aspecten, zoals pacht en bedrijfsopvolging, maar ook publiekrechtelijke onderdelen zoals ruimtelijke ordening, landinrichting, agrarisch milieurecht en productierechten.

Wat moet u weten over agrarisch recht?

Agrarisch recht is een niche in Nederland. Niet heel veel advocaten zijn specialist in agrarisch recht. De advocaten die wel gespecialiseerd zijn in agrarisch recht, hebben hun specialisatie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) geregistreerd, waardoor ze verplicht zijn elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te halen op het gebied van agrarisch recht. Vaak zijn ze ook aangesloten bij de vakvereniging Vereniging van Agrarisch Recht Advocaten. Vanwege de bijzondere aspecten van de agrarische sector, is het belangrijk dat u bijstand zoekt van een advocaat die deze sector goed kent.

Wat kosten advocaten agrarisch recht?

Kosten van advocaten bestaan uit kantoorkosten enerzijds en het uurtarief of vaste tarief dat u afspreekt anderzijds. Vroeger was het niet mogelijk om een vast tarief af te spreken. Dit kwam destijds doordat de Orde van Advocaten het te veel vond lijken op No Cure No Pay. Echter, tegenwoordig is het heel gebruikelijk om geen uurtarief te betalen, maar een vast tarief per oplossing.

Maar goed, u bent hier omdat u de kosten van advocaten wilt weten. Uurtarieven van advocaten starten bij ongeveer 100 euro per uur en kunnen oplopen tot 250 à 300 euro per uur. Gelukkig hoeft u niet te schrikken, want onze advocaten bespreken graag een eerlijk vast tarief met u. Dit voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan en zorgt ervoor dat u altijd weet voor welk tarief uw advocaat helpt.

De keuze is aan u. U kiest hier zelf uw advocaat, wij zetten ze enkel overzichtelijk voor u op een rij en hebben de informatie van alle advocaten agrarisch recht die bij ons zijn aangesloten verzameld zodat u een professioneel en toch betaalbare advocaat kunt vinden. Zo hebben onze advocaten aangegeven wat de kosten zijn, bij welke beroepsverenigingen ze zijn aangesloten en waarom ze zich onderscheiden van andere advocaten.  

Bepaal gerust voor uzelf of u of uw bedrijf een advocaat nodig en kies hier de professional die u heeft gezocht.

Wanneer heb ik een advocaat agrarisch recht nodig?

De lijst met zaken die een advocaat agrarisch recht voor u kan behandelen zou wel heel lang worden als we die hier zouden bespreken. Maar onze advocaten kunnen in ieder geval helpen op gebied van:

  • controles door de NVWA
  • boetes en strafzaken
  • productierechten (bijvoorbeeld fosfaatrechten, pluimveerechten en varkensrechten)
  • dierenwelzijn
  • agrarisch vastgoed
  • bedrijfsopvolging
  • pacht en erfpacht

Deze unieke combinatie van rechtsgebieden maakt een advocaat agrarisch recht de specialist die u nodig heeft als u een bedrijf heeft in de landbouw, veeteelt of visserij.

Lees verder...