Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat dagvaarding

Dagvaarding ontvangen omdat u verdachte bent in een strafrzaak? Als een veroordeling binnen het strafrecht dreigt, dan is het verstandig om zo snel mogelijk kcontact op te nemen met een advocaat gespecialiseerd in dagvaardingen in het strafrecht.

Wat is een dagvaarding binnen het strafrecht?

Een dagvaarding is een document van de Officier van Justitie waarin u wordt opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. In de dagvaarding staat altijd:

  • Waar u van wordt verdacht
  • Wanneer u moet voorkomen

Dit is heel belangrijk voor onze advocaten. Uiteraard is het van belang wanneer u moet voorkomen, maar om een goede verdediging voor te bereiden is het noodzaak om te weten wat er in uw dagvaarding staat.

Dat is namelijk een exacte beschrijving waarvan u wordt verdacht. De rechtszaak tegen u mag dan ook niet gaan over andere zaken dan waarvan u wordt verdacht.

Wat moet u doen als u een dagvaarding heeft ontvangen? 

Als u een dagvaarding heeft ontvangen van de Officier van Justitie die betrekking heeft op een strafrechtszaak, dan betekent dit dat de Officier van Justitie meent voldoende bewijzen te hebben om u als verdachte aan te merken.

Uiteraard bent u dan nog geen dader, maar het is wel belangrijk om meteen een advocaat bij dagvaarding in te schakelen.

Dagvaarding strafrecht termijn

Termijnen bij dagvaarding staan in de wet. Hierin staat bijvoorbeeld dat de termijn om bezwaar in te dienen tegen een dagvaarding 8 dagen betreft. Dat is kort en een harde eis.

Zonder dat deze termijn verstreken is, kan niet worden begonnen met de terechtzitting door de rechtbank. Tenzij u hiervoor toestemming geeft. Geeft u toestemming om binnen acht dagen te beginnen, dan verliest u het recht om in bezwaar te gaan tegen de dagvaarding.

Kosten advocaat dagvaarding

Onze advocaten zijn altijd helder over de kosten. Ook over uw strafzaak. En heeft u geen geld of vermogen? Dan kunnen onze advocaten u vaak helpen op basis van toevoeging. Pro deo dus.

Stuur uw dagvaarding volledig naar ons of kies zelf u advocaat bij dagvaarding.

Dan wordt gratis gekeken of wij u kunnen helpen. Wij brengen u dan in contact met een van onze advocaten zodat u direct een afspraak kunt maken en telefonisch vast de kosten kunt bespreken.

Wij zijn de advocaat bij dagvaarding die u nodig heeft als u een dagvaarding ontvangen heeft. Zoek en vind op deze pagina een goede advocaat of vraag via onze juristen bij de klantenserivce hoe wij kunnen helpen.

 

Lees verder...