Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat energierecht

Advocaat energierecht

Een advocaat energierecht helpt je bij alle zaken rondom energie. Maar wat is energierecht nu echt en wanneer kan je advocaten energierecht inschakelen? We leggen in dit artikel uit hoe je eenvoudig online in contact komt met onze advocaten gespecialiseerd in energierecht.

Wat is energierecht?

Energierecht is het recht dat zich bezig houdt met alle zaken rondom energievoorzieningen, opwekken van energie, handel in energie, emissiehandel en emissierechten, productie van energie en zeker ook alle huidige ontwikkelingen op gebied van energie en de energie markt.

Het bijzondere aan energierecht is, dat het eigenlijk niet onder een regulier rechtsgebied valt. Je kunt je voorstellen dat toetreding van een nieuwe energiemaatschappij in Nederland een andere juridische benadering vergt dan de bestuursrechtelijke procedure bij het aanleggen van een nieuw windmolenpark.

Energierecht en bestuursrecht

Onze advocaten energierecht zijn gespecialiseerd in zowel het bestuursrecht en het contractenrecht. Als het maar gaat om energie, zoals de aanleg van energiecentrales en handel in energie. Bestuursrechtelijk moet worden onderzocht aan welke voorwaarden moet worden voldaan om bijvoorbeeld een nieuw windmolenpark te kunnen bouwen. Vaak levert bekendmaking van dergelijke plannen veel weerstand op.

Het is dan goed om met een advocaat energierecht, met kennis van bestuursrecht, te bespreken wat uw mogelijkheden zijn als je wilt investeren in energie en energiecentrales als windmolenparken.

Energierecht en contractenrecht

Uiteraard komt er bij energierecht ook een belangrijk deel contractenrecht kijken. Bijvoorbeeld op gebied van emissierechten en emissiehandel. Oftewel de handel in de rechten om broeikasgassen uit te stoten. Maar natuurlijk ook bij aankoop en verkoop van energie.

Zo werken wij voor kleinere en grote energiemaatschappijen energieleveranciers en kunnen onze advocaten uitstekend internationaal adviseren op gebied van energierecht.

Wanneer kan een advocaat energierecht helpen?


Een advocaat energierecht en contractenrecht helpt je in elke situatie waar energierecht en het contractenrecht samenkomen. Op gebied van nationaal en internationaal energierecht.

Lees verder...