Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat fusies en overnames

Een advocaat fusies en overnames helpt uw bedrijf bij alle juridische zaken rondom een fusie of overname. Daarnaast vindt u hier ook de juiste fiscalist en accountant om het fiscale en financiële plaatje van een fusie of overname te organiseren.

Onze advocaten gespecialiseerd in fusies en overnames hebben jarenlange ervaring en adviseren u graag omtrent de keuze voor het soort fusie. Denk hierbij aan een juridische fusie, aandelen fusie en bedrijfsfusie. Een fusie of overname heeft namelijk niet alleen gevolgen voor de positie in de markt van uw bedrijf. De overgang van onderneming heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de verdeling van aandelen en de werknemers.

Wat is het verschil tussen een fusie en overname?

Eigenlijk is het verschil tussen een fusie en een overname eenvoudig uit te leggen. Een fusie zorgt er in de regel voor dat twee entiteiten samen een nieuwe onderneming vormen. Als bedrijf A en bedrijf B fuseren kan de nieuwe organisatie bijvoorbeeld AB heten. Bij een juridische fusie of overname gaan alle rechten, plichten, bezittingen en schulden van de verdwijnende vennootschap over op de verkrijgende vennootschap. Vaak blijft de naam van de verkrijgende vennootschap dan bestaan en verdwijnt de naam van de verdwijnende vennootschap.

Wat doet een advocaat bij fusies en overnames?

Als u een bedrijf wilt overnemen of als u uw eigen bedrijf wilt verkopen, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste prijs betaalt of ontvangt. Daarnaast wilt u dat er geen lijken uit de kast komen na de overname van een bedrijf. En daar is een gedegen due diligence onderzoek voor nodig.

Betreft het een overname? Dan wordt dit vaak gedaan via een activa/passiva transactie. Bij dergelijke transacties moet de overeenkomst met betrekking tot de aandelentransactie juridisch piekfijn in orde zijn. Uit een bestaande besloten vennootschap worden alle bezittingen en schulden gekocht zodat een lege huls overblijft. De BV die als lege huls overblijft kan een plank BV worden of worden opgeheven.

Kortom, wilt u de mogelijkheden van een management buy in of management buy out laten onderzoeken of een fusie of overname doen? Neem dan gerust eens contact op met onze advocaten gespecialiseerd in fusies en overnames.

Welke verschillende soorten fusies zijn er?

Juridische fusie

Aandelen fusie

Bedrijfsfusie

Lees verder...