Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Luchtvaartrecht advocaat

Luchtvaartrecht is een divers vakgebied. Het behelst bijvoorbeeld handelsrecht, verzekeringsrecht en er moet rekening worden gehouden met internationale verdragen en het verdragenrecht.

Maar ook aankoop van vliegtuigen, openen van nieuwe vliegroutes, oprichting van luchtvaartmaatschappijen, exploiteren van luchtvaartondernemingen en ontwikkelen van nieuwe of bestaande vliegvelden.

Bij ontwikkelen van nieuwe en bestaande vliegvelden moet u denken aan projectontwikkeling en het huidige gebruik van kleinere vliegvelden of oude militaire vliegvelden door budgetmaatschappijen.

Hier bestaat een mooie samenwerking voor vastgoed juristen, vastgoed advocaten en advocaten gespecialiseerd in de luchtvaart.

Het zijn allemaal juridische zaken waar vervoerders, burgerluchtvaartmaatschappijen en projectontwikkelaars rekening mee moeten houden.

Internationaal luchtvaartrecht heeft daarnaast op haar beurt te maken met aansprakelijkheid en verzekeringen.

Zowel in de burgerluchtvaart als bij vrachtluchtvaart en het vervoer van goederen kan allerlei zaken misgaan. In dit artikel doelen we niet op het vorderen van vergoedingen bij vertraging. Onze advocaten en juristen luchtvaartrecht werken voor luchtvaartmaatschappijen, vervoerders van personen en transporteurs van goederen. Bijvoorbeeld bij verlies van of schade aan vervoerde goederen.

Wij adviseren luchtvaarmaatschappijen. Bij aansprakelijkheid, verzekeringsrecht, handelsrecht en bij het juist hanteren van internationale verdragen.

Tevens staan onze advocaten regelmatig grote vrachtvervoerders bij en kunnen ze bedrijven helpen die importeren en exporteren via de lucht op het gebied van verzekeringen en aansprakelijkheid.

Internationaal luchtvaartrecht

Bij internationaal luchtvaartrecht moet rekening worden gehouden met verdragen, financiering en leasen van vliegtuigen, verzekeringen en aansprakelijkheid.

Wat als er schade bestaat aan vervoerde goederen en u als bedrijf een vervoerder wilt aanspreken op zijn aansprakelijkheid. En wat als u wordt aangesproken door een importeur waarvoor uw bedrijf goederen vervoerde via de luchtvaart?

Dan komt luchtvaartrecht samen met aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht.

Luchtvaartmaatschappijen en vrachtvervoerder via de lucht komen daarnaast in aanraking met lokale regelgeving in andere landen. Zij moeten rekening houden met internationale verdragen en afspraken.

Advocaat luchtvaartrecht en internationaal luchtvaartrecht advocaten

Advocaat of jurist gespecialiseerd in luchtvaartrecht nodig? Bijvoorbeeld omdat uw bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor vervoersschade, op gebied van verzekeringen, bij financiering van vliegtuigen of omdat uw bedrijf vliegtuigen verhuurt of least en problemen rondom verhuur en leasecontracten zijn ontstaan? Neem eens contact met ons op.

Onze advocaten en juristen kunnen uw organisatie helpen bij incasso en incasseren van betalingsachterstanden bij lease van vliegtuigen of bij verdediging als een verhuur- of leasemaatschappij u aanspreekt omdat uw bedrijf mogelijk een betalingsachterstand.

Merk hierbij op dat dit zeker ook opgaat als u of uw bedrijf gebruik maakt van een vliegtuig door zakelijk een vliegtuig te huren. Ook hierbij kan een enkele keer onenigheid ontstaan over facturen of bijvoorbeeld aansprakelijkheid voor schade. Geen zorgen, aan welke kant u ook staat, onze advocaten en juristen helpen u graag voordelig.

Advocaat of jurist luchtvaartrecht inschakelen? Wij helpen zoals hierboven vermeld bij:

  • aankoop vliegtuigen
  • onderzoek en openen van nieuwe vliegroutes wereldwijd
  • oprichting luchtvaartmaatschappij
  • exploiteren van luchtvaartondernemingen en randondernemingen
  • ontwikkelen van nieuwe en bestaande vliegvelden (bijvoorbeeld oude militaire vliegvelden)
  • projectontwikkeling vliegvelden en terreinen rondom vliegvelden
  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Verzekeringsrecht
  • Internationaal verdragsrecht
  • handelsrecht

Lees verder...