Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat mediarecht

Advocaat mediarecht

Advocaat mediarecht? Journalisten en documentairemakers gaan meer dan eens ver met artikelen of uitzendingen die zij schrijven of maken en vrijheid van meningsuiting kan u dan zeker persoonlijk of zakelijk raken.

Daarbij komt dat u tegenwoordig niet zomaar bent verlost van een feit of mening die is gepubliceerd op het internet. Dit geldt ook voor publicaties over uw bedrijf en de reputatieschade die u of uw bedrijf hierbij kan oplopen.

Ook kan het voorkomen dat u wenst dat een tv uitzending verbieden de beste oplossing is of dat een tv uitzending tegenhouden noodzakelijk is om u, uw bedrijf, uw school of uw omgeving te beschermen. Onze advocaten mediarecht hebben in het verleden succesvol geprocedeerd in dergelijke zaken. Door deze ervaring is de kans op succes aanzienlijk groter.

Om te bekijken of u een zaak heeft als u last ondervindt kunt u altijd contact opnemen met een van onze advocaten.

Advocaten gespecialiseerd in mediarecht

Wat is internetrecht? Dat is lastig te omschrijven. En wat kan een internetrecht advocaat voor u doen? Hierboven werd al vrijheid van meningsuiting en privacy op internet besproken. Privacy en vrijheid van meningsuiting op internet zorgen steeds vaker voor gedoe. Internetrecht heeft duidelijk raakvlakken met veel andere rechtsgebieden.

Een advocaat gespecialiseerd in internet kan u vaak helpen als u problemen op internet ondervindt. Als u een strafbaar feit op internet gepleegd heeft of als u van mening bent dat uw privacy door internet in het geding komt of is gekomen. Want is een bedreiging op internet hetzelfde als een bedreiging op straat? En hoe zit dit met smaad en laster op internet?

Internetrecht kent dus aspecten van intellectueel eigendom (auteursrecht, domeinregistraties of gebruik van merknamen en handelsnamen), privacy wetgeving, strafrecht (pornografie, kopen of verkopen via TOR-netwerk) mededingingsrecht, internationale koopovereenkomsten en ook mediarecht.

Is een advocaat mediarecht nodig?

Aanklacht wegens illegaal downloaden? Iets kopen via het TOR-netwerk? Of heeft u iemand bedreigd via Twitter of andere social media. Wellicht heeft u iemands foto gebruikt op internet of staat u op een filmpje waarvan u niet wenst dat op internet staat.

Mediarecht en internetrecht zijn snel groeiende rechtsgebieden. Zeker sinds het internet niet meer weg te denken is, maar ook op verhardende momenten in de samenleving die meer dan eens voor discussies zorgen speelt mediarecht een rol. Denk bijvoorbeeld aan scholen die afleveringen over pesten op hun school wilden laten verbieden. Mediarecht speelde hierbij een rol.

Om uit te leggen wat een advocaat internetrecht of advocaat mediarecht voor u kunnen beteken als u te maken krijgt met pesterijen op het internet, schending van uw privacy en vrijheid van meningsuiting bespreken we hier kort het mediarecht en internetrecht.

Lees verder...