Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat omgangsregeling

Advocaat omgangsregeling

Heeft u een advocaat omgangsregeling nodig? Wilt u weten wat de kosten van een advocaat bij omgangsregeling zijn? Onze advocaten helpen u bij het afdwingen van een omgangsregeling na echtscheiding als er problemen zijn ontstaan met uw ex-partner. Een omgangsregeling afdwingen kan uitstekend via kort geding. 

Daarnaast zijn wij altijd open over de kosten en bespreken we ook graag de mogelijkheden als advocaat met vast tarief bij omgangsregeling. Eigenlijk werken wij in en om alle grote steden in Nederland en daarom heeft u snel contact met een goede advocaat omgangsregeling als dat nodig is. Kies hieronder direct uw regio:

Gezamenlijk gezag

Hier zit een belangrijk verschil tussen het huwelijk en het geregistreerd partnerschap! Een verschil dat u zeker niet moet onderschatten of over het hoofd moet zien. Als een kind wordt geboren of geadopteerd tijdens een huwelijk krijgen de ouders automatisch het ouderlijk gezag hierover. Dit geldt ook voor de geboorte of adoptie van een kind tijdens een geregistreerd partnerschap of als u een geregistreerd partnerschap aangaat na de geboorte van het kind.

Erkenning kind en ouderlijk gezag

Bent u de vader en wilt u bij een geregistreerd partnerschap de wettelijke vader worden dan moet u het kind erkennen. Of deze nu wordt geboren of geadopteerd voor of na het aangaan van het geregistreerd partnerschap. Bij een huwelijk hoeft dit alleen maar als u een kind krijgt voordat u getrouwd bent. Als moeder hoeft u nooit expliciet uw kind te erkennen.

Als u niet gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft alleen de moeder het ouderlijk gezag. Als u dit samen wilt uitoefenen, dan moet de vader het kind erkennen alvorens een verzoek wordt ingediend bij de rechtbank.

Duomoeders of vaders en omgangsregeling

Het geregistreerd partnerschap is in het leven geroepen om relaties tussen personen van hetzelfde geslacht voor de wet te erkennen. Daarom staan we extra stil bij de gevolgen voor twee mannen of twee vrouwen die een geregistreerd partnerschap aangaan. Als twee mannen een kind adopteren, dan krijgen zij bij een geregistreerd partnerschap allebei het ouderlijk gezag. Echter, wanneer zij het gezamenlijk gezag of de gezamenlijke voogdij over een kind willen via bijvoorbeeld een draagmoeder, dan zal dit via de familierechter moeten worden aangevraagd. Krijgen twee vrouwen via een anonieme donor een kind, dan krijgen zij vanzelf het gezamenlijk gezag.

Advocaat omgangsregeling kind

De beste en voordeligste advocaat omgangsregeling van Nederland vindt u op bij ons. Ook  kunt u gratis en vrijblijvend een vraag stellen op www.LegalSpot.nl of direct online een afspraak maken met de advocaat die u zoekt.

Lees verder...