Ik zoek een:

Advocaat omgevingsrecht

Omgevingsrecht is het recht dat in 2010 is ingevoerd om vergunningen en ontheffingen te reguleren en zo een wildgroei aan wetten en regeltjes te beperken.

Dit is vastgelegd in de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht, afgekort Wabo. Via deze wet werd het mogelijk om met minder sneller en duidelijker beleid te voeren.

In dit artikel bespreken we onder andere de definitie en onderstaande onderwerpen:

  • Omgevingsrecht definitie
  • Besluit omgevingsrecht evenementen
  • Advocaat omgevingsrecht
  • Jurist en adviesbureau omgevingsrecht

Omgevingsrecht definitie

De definitie van omgevingsrecht is lastig te geven. Omgevingsrecht gaat over vergunningen en ontheffingen en is bedoeld om dienstverlening en het verlenen van vergunningen door de overheid te verbeteren en te vereenvoudigen.

Of het nu gaat om een monument of monumentaal pand, gebiedsontwikkeling, een dakkapel of een besluit over grote lawaaimakers. Duidelijker is geworden wanneer een omgevingsvergunning wordt geweigerd.

Besluit omgevingsrecht evenementen

Wilt u een evenement organiseren? Kijk dan goed naar de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) en het Besluit omgevingsrecht (BOR).

Evenementen vragen namelijk extra aandacht binnen het omgevingsrecht en omgevingsvergunningen. Ze zijn niet dagelijks op de locatie die u voor ogen hebben en passen vaak niet binnen het bestemmingsplan van de gemeente.

Om ervoor te zorgen dat uw evenement, van welke omvang dan ook, doorgang kan vinden, is het aan te raden om de aanvraag voor uw vergunning en het evenement door te nemen met een van onze juristen omgevingsrecht.

Heeft u bijvoorbeeld een advocaat omgevingsrecht nodig omdat een besluit genomen is op het gebied van omgevingsrecht en u het daar niet mee eens bent? Wij helpen u voordelig om te kijken of bezwaar kan worden gemaakt of u wellicht beroep in kunt stellen. We bekijken samen met u graag de mogelijkheden en bespreken uw kansen. Zoals we hierboven als zeiden, op het gebied van omgevingsrecht en het proces van gebiedsontwikkeling, monumenten, dakkapel tot vergunningen voor detailhandel en MKB.

Zit u in de detailhandel, MKB of bent u particulier? Dus krijgt u te maken met gebiedsontwikkeling, omgevingsrecht of wilt u gewoon een vergunning aanvragen voor een dakkapel?

Onze advocaten kunnen u goed helpen met hun juridisch advies op het gebied van omgevingsrecht en bestuursrecht.

Het adviesbureau omgevingsrecht om vergunningen, afwijzingen van vergunningen, besluiten of, handhaving of handhavingsbeleid omgevingsrecht te bespreken vindt u hier. Onze juristen en advocaten kennen de laatste omgevingsrecht jurisprudentie en hebben veel ervaring in de praktijk.

De omgevingsrecht advocaat in Amsterdam vindt u bij LegalSpot. Maar ook advocaten omgevingsrecht in andere delen van Nederland, zoals Limburg (Maastricht), Eindhoven, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

 

 

Lees verder...