Ik zoek een:

Advocaat onterecht ontslag

Onterecht ontslag? Het kan voorkomen dat u onterecht ontslagen wordt. Maar wanneer is een ontslag onterecht? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan en is een werkgever de werknemer altijd een vergoeding schuldig als het ontslag onterecht blijkt te zijn?

Onze advocaten gespecialiseerd in onterecht ontslag vechten dagelijks ontslagen aan als er geconcludeerd kan worden dat het om een mogelijk onterecht ontslag gaat. Dit kan heel goedkoop, want onze advocaten onterecht ontslag krijgen het heel vaak voor elkaar dat de tegenpartij de gemaakte advocaatkosten vergoed. En voor wat betreft de Wet Werk en Zekerheid, onze advocaten zijn helemaal op de hoogte van het nieuwe ontslagrecht.

Op onze pagina over arbeidsrecht beantwoorden we de meeste vragen die onze clienten hebben.

Leest u naast dit artikel over onterecht ontslag ook eens de volgende artikelen over arbeidsrecht sinds de WWZ:

Onterecht ontslag vergoeding

Als een ontslag onterecht is, bijvoorbeeld bij onregelmatige opzegging, kunt u schadevergoeding eisen. De vergoeding bij onterecht ontslag is een gefixeerde schadevergoeding.

De individuele arbeidsovereenkomst die onregelmatig is opgezegd kent een vergoeding volgens de gefixeerde schadevergoeding. Dit houdt in dat de werkgever de werknemer een vergoeding verschuldigd is van het bedrag aan salaris dat bij normale opzegging betaald had moeten worden. Artikel 7:672 BW bepaalt de termijn bij opzegging en de gefixeerde schadevergoeding.

Onterecht ontslag aanvechten

Waneer is ontslag onterecht en wanneer kan ik onterecht ontslag aanvechten?

Ontslag is onterecht als niet de juiste termijnen in acht zijn genomen, maar bijvoorbeeld ook als het ontslag tijdens ziekte plaatsvond en niet wordt voldaan aan de voorwaarden uit het artikel over ontslag tijdens ziekte.

Deze twee voorbeelden hebben betrekking op het opzegverbod en termijnen. Oftewel, een ontslag kan worden vernietigd als het gaat om een:

  • ontslag terwijl opzegverbod geldt
  • ontslag met onjuiste opzegtermijn

Advocaat onterecht ontslag

Geldt dit voor u? Dan kunt u het ontslag aanvechten met een van onze advocaten.

Lees verder...