Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat gespecialiseerd in strafrecht

Advocaat gespecialiseerd in strafrecht

Een advocaat gespecialiseerd in strafrecht helpt particulieren en bedrijven. U zult zich waarschijnlijk afvragen waarom ook bedrijven terecht kunnen bij advocaten strafrecht. Maar daarom is het interessant en belangrijk om te vertellen dat zowel natuurlijke personen als rechtspersonen een onrechtmatige daad kunnen begaan en dus strafbaar kunnen worden gesteld.

Maar wanneer ben je verdachte en hoe werkt de strafrecht procedure? En hoe kan een advocaat strafrecht dan helpen? Op deze vragen geven we in dit artikel kort antwoord.

Advocaten strafrecht helpen als u bent een uitnodiging voor politieverhoor heeft ontvangen, als u bent meegenomen voor verhoor, als u een dagvaarding heeft ontvangen, als u verdacht wordt van een misdrijf of als er een onderzoek plaatsvindt naar u of uw bedrijf. Dit kan zijn met juridisch advies, maar ook om te bekijken waar u van wordt verdacht en wat er in de tenlastelegging staat. Deze twee onderdelen vormen een essentiële basis om een goede verdediging op te bouwen.

Wat is strafrecht?

Het strafrecht is het geheel van wetten en regels waaraan burgers zich moeten houden en geeft daarnaast aan welke straffen de overheid op kan leggen aan natuurlijke personen en rechtspersonen als zij zich niet aan die wetten houden en welke procedures dan moeten worden gevolgd.

Hierbij onderscheiden we twee soorten strafrecht met formele strafrecht en het materiële strafrecht. Die met het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafvordering het strafrecht in Nederland vormen.

Wat is formeel strafrecht?

Formeel strafrecht heet ook wel strafprocesrecht en geeft de strafrechtelijke procedures aan als u de wetten van het materiële strafrecht heeft geschonden. Hierbij is de wet volledig en expliciet leidend. Er is geen ruimte voor improvisatie.

Wat is materieel strafrecht?

In Nederland kennen we twee soorten strafbare feiten. Dit zijn overtredingen en misdrijven.

Hierbij is duidelijk dat overtredingen lichte vergrijpen zijn en misdrijven zwaardere strafbare feiten zijn.

Wanneer is een advocaat strafrecht nodig?

Advocaten gespecialiseerd in strafrecht kunnen u dus adviseren als u verdacht wordt van een strafbaar feit of een uitnodiging van de politie heeft gehad voor verhoor. Onze advocaten strafrecht bekijken dan waar u van verdacht wordt en zullen met u bespreken wat de beste insteek voor het proces is. Wilt u zich bijvoorbeeld beroepen op uw zwijgrecht en is dat dan wel verstandig of is het wellicht noodzakelijk om gebruik te maken van uw verschoningsrecht als getuige?

Hoe het ook zei, onze advocaten gespecialiseerd in strafrecht stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat u niet onterecht wordt veroordeeld of uw straf zo laag mogelijk uitvalt.

Wat kosten advocaten strafrecht?

Wij maken het online zoeken naar advocaten strafrecht zo eenvoudig mogelijk en daarom bieden wij u het voordeel dat het eerste contact online begint. Zo houden wij binnen ons netwerk vaste kosten, zoals kantoorkosten, lager dan concurrenten en bent u zeker dat u betaalbare advocaten strafrecht kunt vinden.

Maar u kijkt hier ook omdat u de kosten van een advocaat strafrecht wilt weten. Uurtarieven liggen tussen de 100 en 250 euro. Maar schrik niet van uurtarieven. Onze advocaten spreken ook graag met u vooraf een vast tarief af.

Met een vast tarief weet u altijd vooraf waar u aan toe bent en maakt u nooit onverwacht hoge kosten.

Welke ervaringen hebben anderen met advocaten strafrecht?

Ervaringen van anderen met onze advocaten strafrecht kunt u zien op deze pagina en op het persoonlijke profiel van onze advocaten. Uiteraard tonen onze advocaten hun eigen ervaringen, maar wij tonen ook ervaringen die hun cliënten met ze hebben gehad.

Op die manier krijgen onze nieuwe cliënten een eerlijk inzicht in de kwaliteiten van een advocaat strafrecht en kunt u niet alleen kosten vergelijken, maar ook ervaringen van anderen lezen. De meeste advocaten strafrecht zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.

Goedkope advocaat strafrecht

Wij maken het online zoeken naar advocaten strafrecht zo eenvoudig mogelijk en daarom bieden wij u het voordeel dat het eerste contact online begint. Zo houden wij vaste kosten, zoals kantoorkosten, lager dan concurrenten en bent u zeker dat u betaalbare advocaten strafrecht vinden kan.

Heeft u toch nog vragen? Bijvoorbeeld wie een goede advocaat strafrecht is of wie de goedkoopste advocaten zijn. Zoek een advocaat en vergelijk op prijs, specialisme en ervaring.


Zelfs in het weekend kunt u online in contact komen met onze advocaten strafrecht.

Lees verder...