Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat vastgoedrecht

Advocaat vastgoedrecht

Een advocaat vastgoedrecht helpt particulieren en bedrijven. Advocaten vastgoedrecht adviseren op gebied van aankoop en verkoop van vastgoed, maar begeleiden ook nieuwbouwprojecten en investeringen in vastgoed. Dit kan zijn met juridisch advies, maar ook om te aansprakelijkheid van aannemers te onderzoeken. Bijvoorbeeld bij verborgen gebreken.

Wat is vastgoedrecht?

Het bestuursrecht is het geheel van wetten en regels met betrekking tot vastgoed en onroerend goed. De vraag die hierbij vaak moet worden beantwoord, is of een zaak onroerend goed is in de zin van artikel 3:3 BW. Dit artikel in combinatie met het Portocabin-arrest uit 1997 geeft een duidelijk kader voor wanneer we kunnen spreken van onroerend goed.

Als we het Burgerlijk Wetboek citeren, dan is de letterlijke uitleg als volgt:

“Onroerend zijn de grond, de nog niet gewonnen delfstoffen, de met de grond verenigde beplantingen, alsmede de gebouwen en werken die duurzaam met de grond zijn verenigd, hetzij rechtstreeks, hetzij door vereniging met andere gebouwen of werken.

Goed, een kantoorpand, woonhuis, maar ook een stevig verankerde bouwkeet die als kantoor wordt gebruikt is dus onroerend goed. Bijvoorbeeld omdat het door natrekking onderdeel van onroerend goed is geworden. Lastiger wordt het voor een woonboot of een woonark. Want in principe is een woonboot geen onroerende zaak, maar een schip. Dit blijkt uit het arrest uit 2012 waarin bepaald werd dat woonarken geen onroerend goed zijn omdat ze in beginsel moeten worden gezien als schip. Ook al zijn ze goed verankerd om te voorkomen dat ze kapseizen.

In het aangehaalde arrest betoogde de belastingdienst vergelijkbaar met het Portocabin-arrest en zei het dat de woonboot door natrekking onderdeel was geworden van het vakantiepark waar het schip lag. De Hoge Raad veegde dit argument van tafel en zo werd duidelijk dat ook een woonark geen onroerend goed is.

Wanneer kan een advocaat vastgoedrecht mij helpen?

Advocaten gespecialiseerd in vastgoedrecht kunnen u dus adviseren als u een verborgen gebrek heeft aan uw woning of kantoorpand en u de mogelijkheid om de aannemer aansprakelijk te stellen wilt bespreken. Daarnaast kunnen zij u ook helpen als u uw makelaar aansprakelijk wilt stellen. Maar de dienstverlening gaat verder. Zo valt bouwrecht onder vastgoedrecht en adviseren onze advocaten ook regelmatig Verenigingen van Eigenaren (VVE) en bij geschillen met Vereniging van Eigenaren.

Wat kosten advocaten vastgoedrecht?

Wij maken het online zoeken naar een advocaat vastgoedrecht zo eenvoudig mogelijk en daarom bieden wij u het voordeel dat het eerste contact online begint. Zo houden wij binnen ons netwerk vaste kosten, zoals kantoorkosten, lager dan concurrenten en bent u zeker dat u betaalbare advocaten vastgoedrecht kunt vinden.

Maar u kijkt hier ook omdat u de kosten van een advocaat vastgoedrecht wilt weten. Uurtarieven liggen tussen de 100 en 250 euro. Maar schrik niet van uurtarieven. Onze advocaten spreken ook graag met u vooraf een vast tarief af.

Met een vast tarief weet u altijd vooraf waar u aan toe bent en maakt u nooit onverwacht hoge kosten.

Welke ervaringen hebben anderen met advocaten vastgoedrecht?

Ervaringen van anderen met onze advocaten vastgoedrecht kunt u zien op deze pagina en op het persoonlijke profiel van onze advocaten. Uiteraard tonen onze advocaten hun eigen ervaringen, maar wij tonen ook ervaringen die hun cliënten met ze hebben gehad.

Op die manier krijgen onze nieuwe cliënten een eerlijk inzicht in de kwaliteiten van een advocaat vastgoedrecht en kunt u niet alleen kosten vergelijken, maar ook ervaringen van anderen lezen.

Goedkope advocaat vastgoedrecht

Wij maken het online zoeken naar een advocaat vastgoedrecht zo eenvoudig mogelijk en daarom bieden wij u het voordeel dat het eerste contact online begint. Zo houden wij vaste kosten, zoals kantoorkosten, lager dan concurrenten en bent u zeker dat u betaalbare advocaten vastgoedrecht vinden kan.

Heeft u toch nog vragen? Bijvoorbeeld wie een goede advocaat vastgoedrecht is of wie de goedkoopste advocaten zijn. Zoek een advocaat en vergelijk op prijs, specialisme en ervaring.

Lees verder...