Ik zoek een:

Is dit ook interessant voor u?

Advocaat gespecialiseerd in vreemdelingenrecht

Advocaat gespecialiseerd in vreemdelingenrecht

Een advocaat gespecialiseerd in vreemdelingenrecht helpt particulieren en bedrijven. Hierbij moet u denken aan aannemen van kennismigranten, maar ook het aanvragen van een visum of een visum voor een kort verblijf. Advocaten vreemdelingenrecht zijn ook nodig als u denkt aan gezinshereniging of verblijfsvergunningen.

Wat is vreemdelingenrecht?

Vreemdelingenrecht is onderdeel van het publiekrecht. Maar binnen het publiekrecht valt het vreemdelingenrecht dan weer onder het bestuursrecht. Hierbij geeft het een volledig juridisch kader voor het toegang van vreemdelingen, het verblijf ervan en alles rondom het uitzetten van vreemdelingen. In dit laatste geval hebben we het over vertrek, uitzetting en overdracht, inreisverbod en ongewenstverklaring.

Wanneer heeft u een advocaat erfrecht nodig?

De meeste mensen denken bij vreemdelingenrecht aan asielzoekers. Maar eigenlijk bestaat de grootste groep immigranten uit studenten, werknemers of mensen die een beroep doen op gezinshereniging. Advocaten vreemdelingenrecht helpen als u wilt bekijken hoe u kennismigranten of expats kunt aannemen, maar ook als studenten uitleg over visa nodig hebben. Hierbij komt meer kijken dan het juiste visum of een verblijfsvergunning aanvragen.

Naast de benodigde vergunningen regelen advocaten gespecialiseerd in vreemdelingenrecht ook de juiste overeenkomsten.

Over de laatste groep immigranten is natuurlijk altijd veel te doen geweest. En tegenwoordig is dat niet anders: asielzoekers. Asiel is een belangrijk onderdeel van vreemdelingenrecht en kent strenger wordend asielbeleid.

Maar net als bij studenten, expats en gezinshereniging vindt toetsing plaats en blijven regels uit de vreemdelingenwet van toepassing van toelating, verblijf tot eventuele uitzetting. Overigens wordt bij uitzetting de mogelijkheid van vrijwillige terugkeer geboden. Bij uitzetting van een asielzoeker krijgt deze 28 dagen de tijd om het land vrijwillig te verlaten. Gedurende deze dagen krijgt de asielzoeker geld en onderdak van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

Het komt ook voor dat iemand weigert te vertrekken uit Nederland. Dan volgt gedwongen uitzetting. Om te voorkomen dat iemand onvindbaar wordt en in de illegaliteit verdwijnt, kennen we de mogelijkheid tot vreemdelingenbewaring. Dit houdt in dat de asielzoeker wordt ingesloten.

Werkt het land van origine niet mee aan een terugkeer, dan is het mogelijk dat de asielzoeker in Nederland mag blijven tot de situatie in het thuisland is verbeterd.

Juridisch advies kan helpen, want we bekijken ook graag met u hoe we kunnen adviseren of wat ontbreekt waardoor een mogelijk verblijf van u, uw werknemer of een asielzoeker nu op losse schroeven staat. Ook kunnen onze advocaten vreemdelingenrecht u bijstaan in geval van vreemdelingenbewaring of gedwongen uitzetting.

Wat kosten advocaten vreemdelingenrecht?

Wij maken het online zoeken naar advocaten vreemdelingenrecht zo eenvoudig mogelijk en daarom bieden wij u het voordeel dat het eerste contact online begint. Zo houden wij binnen ons netwerk vaste kosten, zoals kantoorkosten en voorschotten, lager dan concurrenten en bent u zeker dat u betaalbare advocaten vreemdelingenrecht kunt vinden.

Maar u kijkt hier ook omdat u de kosten van een advocaat vreemdelingenrecht wilt weten. Uurtarieven liggen tussen de 100 en 250 euro. Maar schrik niet van uurtarieven. Onze advocaten spreken ook graag met u vooraf een vast tarief af.

Met een vast tarief weet u altijd vooraf waar u aan toe bent en maakt u nooit onverwacht hoge kosten.

Welke ervaringen hebben anderen met advocaten vreemdelingenrecht?

Ervaringen van anderen met onze advocaten vreemdelingenrecht kunt u zien op deze pagina en op het persoonlijke profiel van onze advocaten. Uiteraard tonen onze advocaten hun eigen ervaringen, maar wij tonen ook ervaringen die hun cliënten met ze hebben gehad.

Op die manier krijgen onze nieuwe cliënten een eerlijk inzicht in de kwaliteiten van een advocaat en kunt u niet alleen kosten vergelijken, maar ook ervaringen van anderen lezen. De meeste advocaten vreemdelingenrecht zijn aangesloten bij de Vereniging Asiel advocaten & Juristen Nederland.

Goedkope advocaten vreemdelingenrecht

Onze advocaten zitten niet altijd op de duurste locaties. Zij vinden goed advies belangrijker en daarom kunnen wij vaste kosten, zoals kantoorkosten, lager houden dan concurrenten en bent u zeker dat u betaalbare advocaten vreemdelingenrecht kunt vinden.

Heeft u toch nog vragen? Bijvoorbeeld wie een goede advocaat vreemdelingenrecht is of wie de goedkoopste advocaten zijn. Zoek een advocaat en vergelijk op prijs, specialisme en ervaring.

Lees verder...