...

Advocatenkantoor Utrecht

Vind een advocatenkantoor in Utrecht

Advocatenkantoor Utrecht

Advocatenkantoren in Utrecht bieden u de juridische ondersteuning die u nodig heeft bij elk geschil, maar ook als u juridische zaken gewoon goed wilt regelen zodat er geen geschillen ontstaan. In dit artikel leggen we u uit wat een advocatenkantoor in Utrecht voor u kan betekenen, hoe u ervoor zorgt dat u geen hoge kosten maakt en uiteraard geven we ook tips waar u op moet letten zodat u advocatenkantoren in Utrecht kunt vergelijken.

Wat moet u weten over advocatenkantoren in Utrecht?

Nederland is onderverdeeld in kleine delen, een soort provincies, maar dan voor de advocatuur. Dit heten arrondissementen. Utrecht valt onder het arrondissement Midden-Nederland. Het arrondissement Midden-Nederland is een van de grootste en telt de relatief veel advocatenkantoren. Om precies te zijn telt het arrondissement Midden-Nederland, waar Utrecht onder valt, 1863 advocaten. 375 hiervan zijn eenpitters. Dit zijn advocatenkantoren die bestaan uit een advocaat.

De grootste groep advocatenkantoren in Utrecht bestaat uit 2 tot 5 advocaten. Dat zijn er 231. Het arrondissement Midden-Nederland bezet de vierde plek wat betreft het aantal advocatenkantoren.


Zo zijn er kantoren met meer dan 60 advocaten, maar een advocatenkantoor kan zeker ook bestaan uit maar één of twee advocaten. Landelijk is het zelfs zo dat er ongeveer 17.000 advocaten en 5123 advocatenkantoren zijn. Het overgrote deel van deze advocatenkantoren, maar liefst 2742, bestaat maar uit één advocaat. Slechts twintig kantoren hebben meer dan 60 advocaten. Dat is dus eerder regel dan uitzondering en zijn vaak de grote corporate kantoren.


Tot slot is er nog een onderscheid tussen boutique advocatenkantoren in Utrecht en full service advocatenkantoren. In het eerste geval biedt het kantoor een ultiem specialisme op maar een of een paar rechtsgebieden en in het geval van full service kantoren kunt u met elk juridisch probleem terecht. Als u bent gearresteerd of een dagvaarding heeft ontvangen, maar ook als u een een zakelijk geschil wilt oplossen. Niet elke advocaat wil meer bij een groot advocatenkantoor in Utrecht werken. Steeds meer advocaten kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen of om krachten te bundelen met enkele andere topadvocaten. Zo ontstaan goede en voordelige advocatenkantoren in Utrecht die niet altijd meer op de duurste locaties zitten, maar u wel snel en voordelig van goed advies voorzien.


Toch kan niet elk advocatenkantoor u bijstaan. Niet elk kantoor heeft de expertise die u nodig heeft en niet elk advocatenkantoor rekent de tarieven die u aanspreken. Om die redenen kunt u hier eenvoudig online kosten vergelijken, zoals kantoorkosten, uurtarieven en vaste tarieven. Daarnaast vergelijkt u ervaring, beoordelingen en locaties zodat u snel de juiste advocaat heeft gevonden.

Wat kosten advocatenkantoren?

Kosten van advocatenkantoren bestaan uit kantoorkosten enerzijds en het uurtarief of vaste tarief dat u afspreekt anderzijds. Vroeger was het niet mogelijk om een vast tarief af te spreken, omdat dit in de buurt kon komen van het No Cure No Pay principe. Echter, tegenwoordig is het heel gebruikelijk om geen uurtarief te betalen, maar een vast tarief per oplossing.


De keuze is aan u. U kiest hier zelf uw advocatenkantoor in Utrecht, wij zetten ze enkel overzichtelijk voor u op een rijtje en hebben de informatie van alle advocatenkantoren in Utrecht die bij ons zijn aangesloten verzameld zodat u het juiste advocatenkantoor in Utrecht kunt kiezen. Zo hebben onze advocatenkantoren aangegeven of ze werken op basis van toevoeging (pro deo), wat de kosten zijn, bij welke beroepsverenigingen ze zijn aangesloten en waarom ze zich onderscheiden van andere kantoren in Utrecht en omgeving.


Bepaal voor uzelf of u of uw bedrijf een advocatenkantoor nodig heeft en binnen welk rechtsgebied dat kantoor moet werken. Is er een conflict met uw werkgever of werknemer? Kunnen u en uw partner niet meer door één deur of wilt u een patent op uw uitvinding?

Wanneer kan ik een advocatenkantoor in Utrecht inschakelen?

Iedere particulier of ieder bedrijf kan een advocatenkantoor inschakelen. Maar u moet dit niet zomaar doen. U moet eerst overwegen of u wel echt een advocaat nodig heeft, anders maakt u mogelijk onnodig kosten.


Bepaal wat uw juridische vraag of probleem is. Bekijk rustig via onze website welke advocatenkantoren in Utrecht gespecialiseerd zijn in uw kwestie. Vervolgens bekijkt u de tarieven en maakt u de keuze welk advocatenkantoor in Utrecht u mag bijstaan.

5 tips bij inschakelen van een advocatenkantoor in Utrecht

Daarom geven wij u graag vijf tips waar u op moet letten als u een advocatenkantoor in Utrecht wilt inschakelen:

  1. Bent u particulier of bedrijf? Sommige advocatenkantoren helpen enkel particulieren, anderen helpen juist liever bedrijven
  2. Bepaal of u een advocaat in uw eigen regio wilt
  3. Bepaal het maximale bedrag dat u wilt uitgeven
  4. Onderzoek of u een rechtsbijstandsverzekering heeft, u heeft gewoon recht op vrije advocaatkeuze en zij vergoeden uw advocaat
  5. Kies een advocatenkantoor in Utrecht uit de getoonde profielen


En komt u er onverhoopt toch niet uit? Dan is het goed te weten dat onze klantenservice wordt bemand door universitair opgeleide juristen die exact weten welk advocatenkantoor in Utrecht het beste kan helpen bij uw specifieke zaak.