Wat is de aanzegtermijn bij een tijdelijk contract?

Aanzegtermijn tijdelijk contract

De aanzegtermijn bij tijdelijk contract opzeggen is minimaal één maand. Voorheen eindigde een tijdelijk contract gewoon na het einde van de afgesproken periode. Die tijd is voorbij. Hier moet u als werkgever goed op letten en als werknemer kan dit ervoor zorgen dat u een vergoeding ontvangt als de aanzegtermijn te kort is of als niet schriftelijk, bijvoorbeeld per brief, wordt opgezegd.

Overigens gelden er sinds januari 2015 andere regels voor het concurrentiebeding bij een tijdelijk contract.

Aanzegtermijn Wet Werk en Zekerheid

Bent u werkgever? Zeg dan op tijd uw tijdelijke contracten op. Dit voorkomt dat u een schadevergoeding moet betalen aan uw werknemer per dag dat dit te laat is, met een maximum van één maandsalaris.

Aanzegtermijn voorbeeldbrief

Onze juristen arbeidsrecht helpen u als werkgever voordelig met het opstellen van een voorbeeldbrief. Zo weet u altijd zeker dat u een tijdelijk contract tijdig opzegt tegen de juiste voorwaarden. Dit bespaart u uiteindelijk veel kosten wegens een mogelijke schadevergoeding en een mogelijk bezwaar tegen ontslag.

Schadevergoeding aanzegtermijn WWZ

Als werknemer heeft u recht op een schadevergoeding als uw werkgever uw tijdelijke contract niet correct heeft opgezegd. Dus zonder de juiste aanzegtermijn te hanteren of terwijl het niet schriftelijk is aangezegd dat uw tijdelijke arbeidscontract niet zou worden verlengd.

Vragen als werkgever of juist als werknemer? Onze juristen en advocaten arbeidsrecht behoren tot de top van Nederland en zijn volledig op de hoogte van de betekenis van de Wet Werk en Zekerheid.

Wij helpen u dan direct gratis met het vinden van de beste arbeidsrecht adviseur in uw regio. Of u nu werkgever of werknemer bent. Onze specialisten helpen u voordelig met advies over de Wet Werk en Zekerheid.

Over de betekenis voor u als werkgever of werknemer vanaf 2015 van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en met het opstellen van een voorbeeldbrief.

Voor juridisch advies kunt u altijd bij ons terecht.