Wat doet een ondernemingsrecht advocaat voor jou

Een ondernemingsrecht advocaat heeft een heleboel taken die hij moet volbrengen. De ondernemingsrecht advocaat is dan ook voornamelijk verantwoordelijk voor het adviseren van ondernemingen zoals bijvoorbeeld multinationals, beursgenoteerde bedrijven maar natuurlijk ook kleine bedrijven of eenmanszaken.

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat voor jou

Een ondernemingsrecht advocaat adviseert al deze bedrijven over de juridische rechten die ze hebben als ondernemer. De advocaat zorgt er dan ook voor dat het bedrijf alles goed via het boekje doet en dat er geen illegale activiteiten plaatsvinden. Ook adviseert de advocaat de bedrijven over het mededingingsrecht wat ze hebben. Als eigenaar van een bedrijf kun je ook een vaste ondernemingsrecht advocaat in dienst nemen of kun je per gelegenheid contact opnemen met een advocaat. Voor grote bedrijven is het vaak van toepassing dat er 1 of meerdere vaste ondernemingsrecht advocaten worden gehuurd. Als klein bedrijf heb je minder te maken met een ondernemings advocaat omdat hierbij de belangen vaak wat minder groot zijn. Toch kunnen de belangen soms al groot genoeg zijn om toch wel een advocaat in te schakelen.

Taken van een ondernemingsrecht advocaat

Om een heel duidelijk beeld te hebben van wat een ondernemingsrecht advocaat nou precies allemaal doet kun je het beste de taken weten. Een ondernemingsrecht advocaat is verantwoordelijk voor het onderhandelen over contracten, deze contracten op te stellen of ook te beoordelen. Ook kan een ondernemingsrecht advocaat een nieuwe bedrijfscultuur voor je opzetten of juist de oude hervormen. Hierbij moet je natuurlijk vooral denken over de rechtsvorm van het bedrijf. In sommige gevallen kan het van toepassing zijn om de rechtsvorm van je bedrijf te veranderen. Een onderneming advocaat helpt ook bij overnames, fusies of herstructurering van bedrijven. HIer komen veel rechtszaken aan bod en hierdoor kan je advocaat je hier goed in adviseren of leiden. Daarnaast kan hij zich ook bezighouden met het opstellen van aandeel overeenkomsten, optreden tijdens een geschil tussen aandeelhouders en de bestuurders van een bedrijf, adviseren over allerlei zaken als het aankomt op bestuursaansprakelijkheid.

Waarom een ondernemingsrecht advocaat belangrijk is

Wanneer je als bedrijf regelmatig te maken hebt met rechtelijke kwesties dan kan de kennis die een ondernemingsrecht advocaat met zich meebrengt heel erg van toepassing zijn om zo alles goed uit te kunnen voeren. Als dingen namelijk niet goed overeenkomen met de Nederlandse wet dan kun je hier ook boetes voor krijgen. En natuurlijk wil je dat alles binnen je bedrijf gewoon loopt zoals het hoort te lopen en daar is het gerechtelijke aspect een groot onderdeel van.