Advocaat rechtszaak

Advocaat rechtszaak

Advocaat bij rechtszaak? Advocaten zijn niet altijd nodig als u voor de rechter moet komen. Maar wanneer is een advocaat verplicht bij rechtszaken en hoe kunnen onze advocaten helpen als u een advocaat bij uw rechtszaak wilt?

We behandelen in dit artikel kort wanneer een advocaat verplicht is bij uw rechtszaak, wanneer het aan te raden is om een advocaat in te schakelen en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Advocaat rechtszaak verplicht?

Advocaat verplicht bij kort geding

Een advocaat is bij kort geding altijd verplicht als u deze zelf start. Bent u gedaagde in kort geding? Dan is geen advocaat nodig.

Ook als u betrokken bent bij een bestuursrechtelijke zaak, tegen de overheid dus, is een advocaat niet verplicht. Dit geldt ook voor hoger beroep in dergelijke zaken

Advocaat verplicht bij strafrecht?

Wordt u als verdachte aangemerkt in een strafzaak? Wordt u verdacht van een misdrijf of overtreding en moet u voorkomen? Dan bent u niet verplicht om een strafrechtadvocaat in te schakelen. Wij raden u echter aan om wel een advocaat in de arm te nemen als u verdachte in een strafzaak bent. U maakt dan een veel kleinere kans dat u, onterecht, wordt veroordeeld.

Advocaat civiel recht

Heeft u een bedrijf of bent u een particulier en wilt u een rechtszaak aanspannen tegen iemand of een bedrijf? Dan heeft u mogelijk verplicht een advocaat nodig.

De Rijksoverheid geeft aan dat u dan alleen geen advocaat nodig heeft als het gaat om arbeidsrechtelijke zaken, huurzaken, lichte strafzaken of leningen voor consumenten en andere zaken die lopen via de kantonrechter.

Bij een echtscheiding is een advocaat verplicht. Voor juridisch advies kunt u altijd bij ons terecht.