Alimentatie Duitsland

Alimentatie Duitsland

Alimentatie in Duitsland wordt vastgesteld aan de hand van de Düsseldorfer Tabelle. Dit kan kostbaar zijn. Alimentatie in Duitsland is immers duur, erg duur. Daarom leggen we in dit artikel alles uit over alimentatie in Duitsland en hoe u een verlaging van die alimentatieverplichting in Duitsland regelt met onze Nederlands en Duits sprekende advocaat in Duitsland. Leg je vraag voor en bel daarna het telefoonnummer dat je per mail ontvangt om de kosten te bespreken en een afspraak te maken.

Terug naar alimentatie in Duitsland, daar geldt immers Duits recht. En vaak komt u door deze Düsseldorfer Tabelle duur uit. Maar onze advocaat in Duitsland kan helpen bij verlaging van alimentatie.

Verlaging alimentatie

Bent u gescheiden en wonen uw kinderen en ex-partner in Duitsland? Dan bent u waarschijnlijk verplicht alimentatie in Duitsland te betalen. Aan de hand van de Düsseldorfer Tabelle wordt bepaald hoe hoog de alimentatie moet zijn. Hierbij wordt met Duitse maatstaven gewerkt en wordt gerekend met Duitse koopkracht.

De koopkracht in Duitsland is anders dan in Nederland. Simpel gezegd betekent dit dat als u verplicht bent in Duitsland alimentatie te betalen, u veel meer alimentatie betaalt dan u in Nederland zou doen of dan u redelijkerwijs kunt dragen.

Alimenatatie Duitsland Nederland

Alimentatie is in Duitsland duur. Althans, alimentatie betalen in Duitsland is in de meeste gevallen voor Nederlanders duurder dan nodig. De verplicht te betalen alimentatie wordt vastgesteld en daarmee lijkt de kous af. Dit is gelukkig niet waar.

Alimenatieplicht in Duitsland

De draagkracht, het inkomen en de vaste lasten in Nederland zijn anders dan in Duitsland, zo is het oordeel van de rechter. En daarom komen de meeste Nederlanders die verplicht alimentatie in Duitsland moeten betalen in aanmerking voor verlaging van de hoge alimentatie in Duitsland.

Hoogte alimentatie in Duitsland

De hoogte van alimentatie in Duitsland wordt over het algemeen vastgesteld aan de hand van de Düsseldorfer Tabelle. Dit is een leidraad die uw inkomen bekijkt en de behoeften om in het levensonderhoud te kunnen voorzien van uw ex-partner en kinderen.

Duur alimentatie Duitsland

De duur van alimentatie in Duitsland werkt anders dan in Nederland. Maar over het algemeen kan worden aangenomen dat de Unterhaltsanspruches of Unterhaltsverpflichting, de onderhoudsverplichting van uw kind, in Duitsland duurt tot uw kind onafhankelijk in zijn eigen behoeften kan voorzien. Dit is in ieder geval zo als uw kind zijn opleiding heeft afgerond en een baan heeft gevonden. Ook als uw kind gaat trouwen kan worden gesteld dat u niet meer alimentatieplichtig bent in Duitsland.

Kinderalimentatie Duitsland

Als u kinderalimentatie in Duitsland moet betalen, dan bent u onderhoudsplichtig. U moet ervoor zorgen dat uw kind in zijn of haar levensonderhoud kan voorzien. Ontvangt uw ex kinderbijslag, dan mag u dit van de verplichte alimentatie aftrekken.