Boutique advocatenkantoor

Boutique advocatenkantoor en voordelen van boutique kantoren

Er bestaan boutique hotels, boutique kledingwinkels en natuurlijk ook boutique advocatenkantoren. Een boutique advocatenkantoor biedt u een ultieme vorm van specialisatie binnen een bepaald rechtsgebied.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Een boutique advocatenkantoor is in veel gevallen niet duurder, wel beter. Uiteraard zijn bij ons meer boutique kantoren aangesloten. Bijvoorbeeld op gebied van mededingingsrecht, aansprakelijkheidsrecht of aanbestedingsrecht.

Zo krijgt u advies of rechtsbijstand van een advocaat die zich bijvoorbeeld enkel heeft toegelegd op arbeidsrecht, strafrecht, mededingingsrecht of een van de andere talloze rechtsgebieden in Nederland.

U kunt erop vertrouwen dat de advocaat binnen dat rechtsgebied dan ook de meeste kennis heeft en volledig op de hoogte is van alle laatste ontwikkelingen en de nieuwste jurisprudentie op de voet volgt of zelfs betrokken is geweest bij recente jurisprudentie.

Bij een boutique advocatenkantoor richt men zich dus niet op een full service juridische adviespraktijk, maar juist op een niche rechtsgebied. Dit kan voor zakelijke maar ook voor particuliere cliënten zijn.

Uiteraard zijn wij er ook op gericht dat onze boutique advocaten worden beoordeeld middels een review. Zo kunt u nóg beter beoordelen welke boutique advocatenkantoor nu echt de specialist is die u nodig heeft.

Wat zijn de kosten bij een boutique advocatenkantoor?

Een boutique kantoor is natuurlijk niet per se duurder dan een “gewoon” advocatenkantoor. Sterker nog, er is een trend zichtbaar waarbij advocaten de dure locaties vermijden om hun eigen kantoor op te richten. Zo zijn vaste lasten, zoals de huur van een kantoorruimte, lager dan bij Zuidas kantoren het geval is en kunnen de kantoorkosten en tarieven omlaag.

Zo krijgt u advies van een echte expert en niet van een kantoor dat vergelijkbaar opereert als een huisarts die eigenlijk verplicht het hele medische spectrum moet herkennen maar niet zo een specialist is als bijvoorbeeld de cardioloog of internist. Een boutique advocatenkantoor biedt dus niet de hele juridische linie aan.

Dergelijke kantoren richten zich echt op één specialisme of bieden wel meer rechtsgebieden aan, maar kiezen ervoor om elke advocaat zich volledig te laten specialiseren in een niche. Hoe dit ervoor zorgt dat de juridische markt verandert en zo meer juridische experts biedt voor een betaalbaar tarief leggen we hieronder uit.

Wat u moet weten over boutique advocatenkantoren

In het verleden wilde een advocatenkantoor het liefst alle mogelijke rechtsgebieden aanbieden. Op die manier ontstonden full service kantoren en dat zou meer cliënten aantrekken. Gedeeltelijk is dit natuurlijk waar. Maar voor sommige zaken is nu eenmaal de beste expert in het vak nodig. Iemand die niet de gehele ondernemingsrechtelijke markt wil bestieren, maar die zich heeft gespecialiseerd in een onderdeel zodat altijd gebruik kan worden gemaakt van de laatste juridische kennis op een hoog niveau.

Soms zijn rechtszaken ingewikkeld en is het noodzakelijk om meer expertises aan boord te hebben. Daardoor is een tussenvorm aan het ontstaan tussen de full service kantoren en boutique advocatenkantoren. Hierbij werken advocaten samen. Als een fusie of overname gaat plaatsvinden, moet dit niet alleen ondernemingsrechtelijk kloppen, maar ook arbeidsrechtelijk moet veel worden geregeld.