Collaborative divorce met advocaten in Nederland

Collaborative divorce

Collaborative divorce is een goede manier voor u en uw ex-partner om een scheiding te regelen met advocaten in Nederland.

Overlegscheiden is de manier van scheiden als u en uw partner willen scheiden, maar scheidingsbemiddeling met een scheidingsmediator niet werkt en er ook niet gevochten hoeft te worden.

Omdat u er niet helemaal uitkomt samen en een goede coach of wellicht een psycholoog of financieel adviseur zou wensen die u ondersteunt en adviseert bij het maken van uw keuzes voor de toekomst.

Hoe werkt collaborative divorce

Hoe werkt collaborative divorce en wat is het precies?

Deze manier van scheiden werkt niet met een mediator of advocaat, maar met twee advocaten. U en uw partner nemen beide een advocaat in de arm en samen met deze advocaten tekent u een overeenkomst waarin u aangeeft mee te werken aan de scheiding en toe te willen werken naar een oplossing.

Niet genoeg aan een begeleiding door uw advocaat?

Dan kan een coach of andere professional bijspringen.

Advocaten

Advocaten die collaborative divorce aanbieden moeten een aanvullende cursus hebben gevolgd en beschikken over een netwerk aan coaches, psychologen en financieel adviseurs om alles voor uw pensioen of bedrijf ook goed te regelen.

Advocaten die collaborative divorce aanbieden zijn aangesloten bij de Vereniging Collaborative Divorce Nederland.