Hoe kan ik mijn echtscheiding goedkoop regelen?

Echtscheiding regelen

Procedure echtscheiding

Een huwelijk eindigt niet alleen door een echtscheiding. Een huwelijk eindigt ook door overlijden of ontbinding van het huwelijk.

De echtscheidingsprocedure wordt gestart als het huwelijk ontwricht is. Een geregistreerd partnerschap eindigt eigenlijk volgens dezelfde procedure. Bijzondere bij einde van een geregistreerd partnerschap is, dat dit ook kan door omzetting in een huwelijk.

 

Voorlopige voorziening echtscheiding

Als u of uw partner wil scheiden, dan kunt u hiertoe een verzoek indienen. Dit kunt u doen, dit kan uw partner doen, maar u kan ook samen een verzoek tot echtscheiding indienen.

Als u er met uw partner absoluut niet uitkomt, is het mogelijk om de rechter om een voorlopige voorziening te vragen. Met een voorlopige voorziening bij echtscheiding vraagt u de rechter bijvoorbeeld om zich uit te spreken over de woning, de kinderen en alimentatie.

U heeft hiervoor een advocaat nodig. Met een advocaat kunt u de voorlopige voorziening aanvragen bij de rechter.

Wat kost een echtscheiding?

De kosten van een echtscheiding variëren. Dat heeft ermee te maken dat elke echtscheiding anders is. Het verschil in wat een echtscheiding kost zit hem voornamelijk in de vraag of er kinderen, eigen huis en hypotheek bij betrokken zijn.

Met onroerend goed, kinderen en een hypotheek is de echtscheiding kostbaarder dan wanneer u geen eigen woning of kinderen heeft.

De kosten voor een echtscheiding variëren daarom van ongeveer € 700,= tot enkele duizenden euro’s.

Maar schrikt u niet. U kunt online uw situatie met onze advocaten bespreken of gebruik maken van mediation.