einde huwelijk | advies en antwoord op vragen bij einde huwelijk

Einde huwelijk

Uw huwelijk eindigt of u denkt erover na om een einde te maken aan uw huwelijk.

Dus heeft u vragen over echtscheiding, ontbinding van het huwelijk.

Maar ook over scheiding van tafel en bed en wat dat nou precies is en waarom het anders is dan een verzoek om echtscheiding.

Lees bij ons alles over het einde van een huwelijk. Dit kan in alle artikelen die wij aanbieden en leest u door te klikken op "artikelen over echtscheiding".

Om die reden bespreken we in dit artikel over “einde huwelijk” kort de volgende onderwerpen:

  • Echtscheiding
  • Partneralimentatie
  • Ontbinding huwelijk
  • Scheiding van tafel en bed

Wilt u een einde maken aan uw huwelijk of geregistreerd partnerschap? Bespreek dit dan met een van onze advocaten of mediators. Advocaten met specialisatie echtscheidingen en mediators gespecialiseerd in familierecht stellen zich aan u voor als u op de links klikt.

Vervolgens kunt u zelf de adviseur kiezen die bij u past. Kom online volledig vertrouwelijk in contact met de adviseur van uw keuze en maak een fysieke of telefonische afspraak om uw mogelijkheden en kosten te bespreken.

Wilt u dat wij gratis helpen bij de advocaat of mediator gespecialiseerd in echtscheidingen bij u in de regio? Klik dan op bovenstaande knop.

Echtscheiding

Als u een echtscheiding wilt, omdat uw huwelijk ontwricht is, kunt u uw verzoek indienen bij de rechtbank. Let op, u hoeft hier dus niet beide achter te staan.

Zodra de echtscheiding is uitgesproken door de rechter wordt dit opgenomen in de Burgerlijke Stand en bent u gescheiden.

Partneralimentatie

Partneralimentatie gaat de komende jaren op de schop. De wijzigingen voor partneralimentatie worden continu bijgehouden door onze advocaten, juristen en mediators. Zo kunnen ze u altijd goed adviseren wat u moet doen en kunnen ze helpen om u meer of juist minder alimentatie te laten betalen.

Uiteindelijk zal de rechter u of uw partner verplichten partneralimentatie te betalen. Uiteraard hoeft u geen partneralimentatie meer te betalen als uw ex-partner opnieuw trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat.

Onze juristen, advocaten en mediators helpen u goed en goedkoop bij partneralimentatie en einde van uw huwelijk.

Ontbinding huwelijk

Ontbinding van een huwelijk kan eigenlijk alleen plaatsvinden na scheiding van tafel en bed. Wilt u een scheiding van tafel en bed? Dan kunt u hiertoe een verzoek indienen bij de rechtbank.

Onze adviseurs helpen u hier graag bij. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Scheiding van tafel en bed

Een scheiding van tafel en bed heeft andere gevolgen dan een scheiding. Bij scheiding van tafel en bed kan dit worden ontbonden, maar een scheiding van tafel en bed kan ook ophouden. 

U kunt dan gewoon weer terug naar de situatie waarbij u getrouwd was.

Hierover leest u meer bij onze artikelen over scheiding van tafel en bed en familierecht.