Erfenis buitenland Spanje

Erfenis in buitenland Spanje en afwikkelen erfenis uit Spanje

Erfenis uit Spanje ontvangen? Of woont u in Spanje en wilt u uw erfenis vanuit het buitenland goed en voordelig regelen? Bijvoorbeeld omdat u een huis heeft in Spanje of vastgoed in Spanje bezit en uw nalatenschap zo goed mogelijk op orde wilt hebben. Zowel op fiscaal gebied als juridisch gebied kunnen wij u perfect en voordelig helpen.

Wilt u een fiscalist inschakelen? Klik dan hier. Wilt u direct uw situatie voorleggen aan onze Spaans sprekende advocaat in Nederland? Kijk dan hier.

Uiteraard kunnen wij met onze advocaten in Spanje ook helpen als dat nodig mocht zijn. Klik daarvoor op onderstaande button en vul uw situatie en gegevens in. We helpen u dan direct verder.

Erfenis Spanje

Heeft u een erfenis ontvangen uit Spanje en wilt u met een advocaat bekijken hoe dit verder in zijn werk gaat? Bijvoorbeeld omdat er ruzie over de Spaanse erfenis is ontstaan? Ook dan helpen wij het beste en het meest voordelig.

In dit artikel komen de volgende onderwerpen alvast aan bod:

  • Erfrecht Spanje
  • Erfenis vastgoed of huis Spanje
  • Ruzie om erfenis Spanje

Erfrecht Spanje en Europa

Sinds 17 augustus 2015 is het afhandelen van een erfenis uit het buitenland een stuk eenvoudiger geworden. Ook de kosten van een erfenis uit het buitenland, bijvoorbeeld Spanje, zullen daardoor dalen.

We willen u er wel op wijzen dat de nieuwe regels van de erfenis in Europa betrekking hebben op juridische regelgeving. Niet op het fiscale aspect van erfrecht in Europa.

Voornaamste wijziging is dat u nu hoeft niet meer naar het buitenland hoeft te reizen om uw erfenis te accepteren of om uw erfenis te verwerpen. Ontvangt u een erfenis uit bijvoorbeeld Spanje? Dan kunt u gewoon vanuit Nederland aangeven of u de erfenis uit het buitenland wilt ontvangen of verwerpen. Dit doet u dan bij de rechtbank.

Erfenis vastgoed of erven van huis Spanje

Woont u in Spanje en heeft u daar bezittingen, zoals een huis, vastgoed of bankrekeningen? Dan is het belangrijk om uw nalatenschap te regelen. Zo zullen uw erfgenamen alles juridisch en fiscaal het beste kunnen opvangen.

Het is belangrijk om naast het vastleggen van uw erfenis bij een notaris in Spanje en notaris in Nederland om ook fiscaal de zaken goed te regelen.

Heeft u een partner? Dan zal uw partner waarschijnlijk alles erven. Heeft u daarnaast ook nog kinderen? Denk dan eens na of u alvast afspraken wilt maken over schenken van uw vermogen.

Dit voorkomt dat uw kinderen uiteindelijk behoorlijk veel belasting, ofwel successierechten, moeten betalen. Want dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Vraag eens aan onze fiscalisten hoe zij u voordelig kunnen helpen.

Ruzie om erfenis Spanje

Ruzie om een erfenis uit Spanje? Bijvoorbeeld om een huis of vastgoed in Spanje? Kijk dan eens bij onze advocaten gespecialiseerd in erfrecht. Die vindt u naast dit artikel, of door op advocaat erfrecht te klikken.