Erfrecht Frankrijk

Erfrecht Frankrijk

Erfrecht in Frankrijk is vaak ingewikkeld voor Nederlanders. Want hoe zit het met onroerend goed of een huis in Frankrijk? En wat bepaalt het erfrecht voor Nederlanders in Frankrijk? Een advocaat erfrecht in Frankrijk helpt dan enorm. En mocht het nodig zijn, dan regelen wij ook een notaris in Frankrijk. Wel zo makkelijk, wel zo voordelig.

En wilt u eerst de mogelijkheden met een Nederlandse of Franse advocaat erfrecht in Nederland bespreken? Geen probleem. Ook dat is bij ons mogelijk.

Erfrecht huis in Frankrijk

U heeft een huis in Frankrijk of u bezit onroerend goed in Frankrijk. Dan is het fijn om te weten hoe het erfrecht voor een huis in Frankrijk in elkaar steekt. Hiervoor moeten we bijvoorbeeld kijken naar het erfrecht langstlevende in Frankrijk.

Erfrecht Frankrijk – Nederland

Dat het erfrecht in Frankrijk en Nederland verschilt is niet altijd duidelijk. Vaak worden verschillen in erfrecht tussen Frankrijk en Nederland pas duidelijk na overlijden. Als er ruzie over de erfenis van een huis in Frankrijk ontstaat bijvoorbeeld.

Gelukkig is er sinds 17 augustus 2015 de Erfrechtverordening die bijvoorbeeld de problemen rondom rechtskeuze veel eenvoudiger maakt. In de Europese Unie wordt erfrecht vanaf 2015 uniform, Ierland, Verenigd Koninkrijk en Denemarken daargelaten.

De Europese erfrechtverklaring is een goed voorbeeld van de vereenvoudiging. Een notaris stelt voor de erfgenaam een erfrechtverklaring op die hun rechten en bevoegdheden aantoont in de hele Europese Unie.

Wat is er veranderd in het erfrecht tussen Frankrijk en Nederland?

Het erfrecht tussen Nederland en Frankrijk is dus eenvoudiger geworden. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat, als de erflater niks heeft opgenomen in zijn testament over het huis in Frankrijk of onroerend goed in Frankrijk, alle bezittingen naar de langstlevende partner gaan. Vroeger ging een huis in Frankrijk dan bijvoorbeeld naar de kinderen. Dit komt omdat Nederland als gewone verblijfplaats wordt aangemerkt.

Wilt u voorkomen dat een ruzie ontstaat over uw erfenis of huis in Frankrijk? Regel dit dan met onze advocaten en notarissen in Nederland of Frankrijk. Is er toch ruzie over een erfenis uit Frankrijk ontstaan? Ook dan kunnen onze advocaten erfrecht in Frankrijk en Nederland u helpen.