Estate planning en fiscale estate planning

Estate planning en fiscale estate planning vermogen en erfenis

Estate planning en met name financiële en fiscale estate planning helpt u bij het maken van de juiste keuzes voor uw financiële toekomst en dat van uw partner, kinderen en neven en nichten na uw overlijden.

Geen makkelijk onderwerp. Toch fijn om dit te regelen zodat zo min mogelijk erfbelasting hoeft te worden betaald na het overlijden en om ervoor te zorgen dat u uw vermogen ook op dit moment niet zwaarder laat belasten dan nodig is.

Middels estate planning bekijkt u met een expert hoe u ervoor kunt zorgen dat uw vermogen zo min mogelijk belast wordt tijdens uw leven en erna. Met onze fiscalisten bespreekt u hoe dit fiscaal gezien het meest aantrekkelijk geregeld kan worden.

Onze professionals hebben jaren ervaring bij de bekende Nederlandse advieskantoren en kunnen u nu uiterst goed en voordelig adviseren met betrekking tot estate planning en fiscale estate planning.

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in:

  • Estate planning testament
  • Estate planning bedrijfsopvolging
  • Estate planning onroerend goed
  • Estate planning echtscheiding
  • Notariële zaken en estate planning

Onze experts werken landelijk. Dus of u nu in Bussum, Haarlem, Eindhoven, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Middelburg of Enschede woont. Onze fiscalisten, juristen en accountants staan voor u klaar. Zelfs als u een en ander internationaal fiscaal wilt plannen via bijvoorbeeld Zwitserland helpen wij u graag.

Onze experts en professionals die u graag helpen zijn:

Estate planning testament

Estate planning middels een testament is verstandig als u over vermogen beschikt. Bijvoorbeeld omdat u uw bedrijf heeft verkocht of gaat verkopen, omdat u vastgoed bezit of omdat u na jaren van winst een vermogen heeft opgebouwd.

Dan is het zaak om met een professional te kijken hoe u ervoor kunt zorgen dat u de rest van uw leven voldoende overhoudt, maar er ook zeker van kunt zijn dat de belastingdienst zo min mogelijk van uw vermogen afpakt.

Dit is te realiseren door op tijd uw vermogen te plannen. Fiscaal gezien kunt u dit het beste regelen met onze fiscalisten of belastingadviseurs. Zij hebben ervaring met fiscale estate planning en wat daar bij komt kijken. Ook als u denkt aan trust estate planning en trustkantoren inschakelen.

Tot slot zal alles worden vastgelegd. Dit regelen we voordelig samen met de beste notarissen.

Estate planning bedrijfsopvolging

Een belangrijk onderdeel van fiscale estate planning is het onderdeel bedrijfsopvolging. Vaak komt een groot deel van een vermogen uit het bedrijf of zit er veel waarde of vermogen in het bedrijf. Het is dan zaak om bedrijfsopvolging fiscaal goed te plannen. Zo is er tal van mogelijkheden om bedrijfsopvolging vlekkeloos te laten verlopen waarbij de fiscus een minimaal deel krijgt.

Estate planning onroerend goed

Beschikt u over onroerend goed of wilt u juist nu investeren in vastgoed? Plan dan ook vast wat het betekent als u dit onroerend goed nog bezit ten tijde van overlijden en uw kinderen het erven. Dat is voor de belastingdienst vaak gunstiger dan voor uw erfgenamen en dat moet worden voorkomen.

Onroerend goed kunt u misschien alvast beter overdragen aan uw kinderen nu u nog leeft. Mocht u namelijk plots overlijden en heeft u niets gepland, dan zullen uw erfgenamen veel erfbelasting moeten betalen.

Estate planning echtscheiding

Ligt u in scheiding of denkt u na over echtscheiding? Denk dan ook eens aan de fiscale en financiële gevolgen van scheiden, oftewel estate planning bij echtscheiding. U kijkt dan samen met een financieel of fiscaal expert naar uw situatie en dat van uw partner.

Heeft u een bedrijf, een woning, een vermogen? En wat betekent de echtscheiding voor uw bedrijf of uw vermogen?

Waarschijnlijk heeft u in het verleden al laten vastleggen wat er met uw eigendommen en vermogen moet gebeuren na uw overlijden. Grote kans dat u daar sinds uw echtscheiding heel anders over denkt. Ook moet u mogelijk opnieuw kijken naar uw levensverzekering.

Aan de hand van uw samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden bespreken we met u wat de beste mogelijkheden zijn en op welke manier u de scheiding wilt regelen met uw ex-partner. Is er sprake van een vechtscheiding of juist niet?

Estate planning hertrouwen

Hertrouwen? Dan raden wij aan om goed vast te leggen wat uw nieuwe partner krijgt als u komt te overlijden. Legt u dit niet goed vast, dan kan het zo zijn, dat uw nieuwe partner een (te) groot deel van uw erfenis opstrijkt en dat dat vervolgens bij kinderen van uw nieuwe partner uit een eerder huwelijk terecht komt.

Legt u dergelijke zaken niet goed vast als u gaat hertrouwen? Dan blijft er minder over voor uw eigen kinderen. Wellicht is dit geen probleem, maar het is wel belangrijk om het goed vast te leggen zodat u geen fouten meer maakt die u in het verleden misschien wel heeft begaan.

Kijk op deze pagina zelf welke adviseur u nodig heeft en kom in contact of neem via onderstaande button contact met ons op en wij brengen u in contact met onze professional in uw regio die u het beste en meest voordelig kan helpen.

Onze experts en professionals die u graag helpen zijn:

Notaris en estate planning

In samenwerking met de beste notarissen helpen onze fiscalisten, juristen en accountants u ook bij planning van erven van vermogen, bedrijfsopvolging en onroerend goed.

Onze juristen, fiscalisten, belastingadviseurs en accountants werken landelijk. Het maakt dan ook niet uit of u graag een afspraak maakt in Bussum, Haarlem, Eindhoven, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Middelburg of Enschede.

Onze fiscalisten, juristen en accountants staan voor u klaar. Zelfs als u een en ander internationaal fiscaal wilt plannen via bijvoorbeeld Zwitserland helpen wij u.