Fiscaal advies gouden handdruk

Fiscaal advies gouden handdruk

Wat is een gouden handdruk?

Een gouden handdruk is een ontslagvergoeding. Een vergoeding die u als bestuurder of directeur meekrijgt als u vertrekt of moet vertrekken bij een bedrijf. Overigens krijgen “gewone” medewerkers soms ook een gouden handdruk als ze jarenlang voor een bedrijf hebben gewerkt en een ontslag niet verwijtbaar is. Bijvoorbeeld bij reorganisatie of als uw werkgever uw ontslag per se wilt regelen zonder een lang slepende juridische procedure.

Gouden handdruk en belasting betalen

U moet inkomstenbelasting betalen over de gouden handdruk. Het antwoord op de vraag: “Moet ik belasting betalen over een gouden handdruk?” is dus ja. Om te kijken hoeveel belasting u moet betalen over de gouden handdruk kijken we naar uw inkomen en box 1 inkomstenbelasting. Box 1 van de belasting gaat namelijk over loon. En een gouden handdruk is loon.

Gouden handdruk fiscaal aftrekbaar

Maar dan komt de vraag wat fiscaal advies bij gouden handdruk ontvangen voor u kan betekenen. Wij snappen als geen ander dat u dan wilt kijken of u fiscaal kunt middelen en wat u kunt om fiscaal voordeel te behalen.

Uw gouden handdruk kunt u het beste inleggen in uw lijfrente of banksparen. Door middel van inleg via banksparen of lijfrente zorgt u ervoor dat uw inkomen wordt verlaagd. De inleg kan dan aftrekbaar zijn van de belasting. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden, maar die bespreken onze fiscaal adviseurs graag met u om vervolgens te kijken hoe u fiscaal voordeel kunt behalen en kunt voorkomen dat u onnodig veel belasting betaalt over uw gouden handdruk.

Fiscaal voordeel komt overigens voornamelijk kijken bij de gouden handdruk als u gaat middelen. Fiscaal middelen kan over drie jaar. Drie aaneengesloten jaren om precies te zijn. Hierover meer in de volgende paragraaf.

Fiscaal middelen gouden handdruk

Fiscaal middelen is erg aantrekkelijk. Zeker bij een gouden handdruk. U moet zich realiseren dat een gouden handdruk uw salaris in een jaar kan verdubbelen of zelfs verveelvoudigen. U betaalt dan in een keer heel veel belasting. En dat moet u niet willen. Denk daarom bij een gouden handdruk aan fiscaal middelen. Onze fiscalisten helpen u hier graag bij. Waar u in Nederland ook woont. Van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, tot Groningen, Tilburg, Breda en Maastricht.