Fiscaal advies vastgoed

Fiscaal advies vastgoed       

Fiscaal advies bij vastgoed of vastgoed investeringen? Onze fiscalisten gespecialiseerd in vastgoed en onroerend goed beleggingen hebben jarenlange ervaring bij de grote en bekende fiscaal advieskantoren in Nederland op gebied van vastgoed. Leest u in dit artikel hoe en waarom onze fiscalisten u goed en voordelig kunnen adviseren. Wij adviseren dagelijks de:

Daarnaast helpen wij ook bij:

Onze fiscalisten en fiscaal juristen adviseren particulieren en bedrijven of instellingen zoals wonincorporaties, maar zeker ook juridisch dienstverleners of advocaten die hun clienten ondersteunen bij vastgoedrechtelijke vraagstukken. Bedrijven die we van fiscaal vastgoed advies voorzien zijn voornamelijk projectontwikkelaars, beleggers of investeerders in vastgoed.

Daarnaast ondersteunen onze fiscalisten ook partijen die vastgoed enkel beheren en verhuren zoals wonincorporaties. Hierbij is het ook mogelijk om een fiscalist op interim basis in te schakelen.

Projectontwikkelaar, belegger of investeerder

Beleggen in onroerend goed kan interessant zijn. Maar de marges zijn niet altijd groot terwijl de investeringen wel veel kapitaal vereisen. Het is dan fijn om te weten dat onze adviseurs graag een degelijke fiscale scan van uw vastgoedproject aanbieden. Middels een dergelijke fiscale scan of kort onderzoek kunnen kansen en risico's in kaart worden gebracht. Deze SWOT-analyse wordt gebruikt om een goede fiscale structuur op te kunnen zetten. Een goede structurering van vastgoed vergroot door verlaging van belastingdruk het rendemenet wat u krijgt aanzienlijk.

Fiscaal advies bij vastgoed en vastgoed investeringen verdient zich dan ook eigenlijk altijd terug. 

Woningcorporatie

Als woningcorporatie bent u dagelijks bezig met beheer en verhuur van woningen. Maar ook met investeringen in nieuwbouw of renovatie van bestaande woningen.

Dat hier ook een belangrijk fiscaal aspect bij komt kijken weet u. Dat dergelijk fiscaal advies voor woningcorporaties voordeliger kan zodat uw financiele risico structureel wordt verkleind wist u misschien niet. 

Wij adviseren onder andere op gebied van:

Advocaat of juridisch dienstverlener

Als advocaat of juridische dienstverlener gespecialiseerd in huurrecht, bouwrecht of vastgoedrecht krijgt u regelmatig te maken met vastgoedtransacties. Bij elke vastgoedtransactie verzorgt u de juridische zaken, maar is het ook fijn als u uw clienten van het juiste fiscale vastgoed advies kunt voorzien. Onze fiscalisten en fiscaal juristen ondersteunen regelmatig advocaten en juridische dienstverleners bij vastgoedtransacties of bij investeringen in vastgoedprojecten.

Fiscaal gezien kan daar namelijk veel winst behaald worden.

Particulieren

Als particulier is fiscaal advies bij vastgoed vaak een zaak van erven en schenken. Maar ook als particulier kunt u deelnemen aan en investeren in ontwikkeling van onroerend goed. Bijvoorbeeld via een vastgoed CV. Op gebied van erven van vastgoed of schenken van onroerend goed als particulier kunt u het beste een afspraak maken met een van onze fiscaal estate planners voor een gedegen estate planning.

De fiscaal adviseurs van LegalSpot helpen u goed en voordelig als u advies wilt bij het maken van de juiste keuzes. 

Zelf beleggen in vastgoed

Bij beleggen in vastgoed is het zaak om onderscheid te maken in zakelijk of particuliere beleggingen. Als u bijvoorbeeld enkele panden bezit, is het belangrijk om de beste fiscale route te bekijken en de mogelijkheden voor bijvoorbeeld verhuur te bespreken zodat u fiscaal voordeliger uit bent. Daarnaast moet worden gekeken naar BTW en levering met BTW.