Fiscale optimalisatie

Fiscale optimalisatie

Fiscale optimalisatie, als onderdeel van fiscale planning, kan interessant zijn om te overwegen. Fiscale optimalisatie, is niet strafbaar en moet niet worden verward met belastingontduiking.

Heeft u een bedrijf of bent u vermogend? Dan is tax planning zeer interessant om de belastingdruk te verlagen.

Het is een legale manier om de belastingdruk te verlagen op uw vermogen, uw bedrijf of bedrijven. De grondslag voor tax planning en internationale tax planning ligt in het internationale verdragenrecht en belastingverdragen.

Vermijden van dubbele belasting

Belasting kan worden vermeden omdat sommige bestanddelen die al in het buitenland belast zijn, in Nederland zijn vrijgesteld van belasting

Als zo een constructie wordt gebruikt, dan wordt gebruik gemaakt van double non-taxation of dubbele non-belastingheffing om belastingdruk te verlagen.

De dubbele non-belastingheffing of double non-taxation zorgt ervoor dat niet twee keer belasting betaald hoeft te worden over dezelfde winsten of inkomsten. Dubbele belasting moet voorkomen worden.

Brievenbusfirma in Nederland

Belastingontwijking middels een brievenbusfirma komt veel voor. Door zowel bedrijven als high-net-worth individuals. Een high-net-worth individual is iemand met een zeer groot eigen vermogen.

Met behulp van een brievenbusmaatschappij of meerdere brievenbusfirma’s wordt getracht om op een zo gunstig mogelijke manier van belastingbepalingen in verschillende landen en belastingafspraken tussen landen gebruik te maken.

Om dit te realiseren worden over de hele wereld, ook in Nederland, zogenoemde brievenbusfirma’s opgericht die zo aan elkaar gelieerd zijn dat er een belastingvoordeel ontstaat. Speciale trustkantoren beheren dan in Nederland een (basale) administratie en verzorgen een postadres en eventueel een bestuurder.

High-net-worth individual tax planning

Heeft u een groot vermogen en bent u dus een high-net-worth individual, dan kan het ook interessant zijn om via een fiscalist van LegalSpot een structuur van vennootschappen en stichtingen op te zetten om op die manier uw belastingdruk te verlagen of zelfs om te voorkomen dat u ongewenst in tijdschriften als de Quote 500 terecht komt met uw vermogen.

Belastingdruk verlagen

Bij vragen over tax planning of het vermijden van dubbele belasting voor u of uw bedrijven kunt u gratis en vrijblijvend een vraag stellen aan onze fiscalisten en belastingadviseurs door hier te klikken.

Uiteraard kunnen onze fiscalisten ook een notaris verzorgen mocht u een bepaalde structuur met vennootschappen en bijvoorbeeld stichtingen willen oprichten met het oog op tax planning.

Fiscaal optimaliseren

Ook hebben onze fiscalisten nauwe banden met trustkantoren. Hierdoor weet u zeker dat uw fiscale vragen met betrekking tot tax planning en fiscale optimalisatie uiterst nauwkeurig worden behandeld door fiscalisten met jarenlange ervaring bij de grootste advieskantoren van Nederland.