De franchiseovereenkomst

Franchiseovereenkomst opstellen

Franchiseovereenkomst? Onze advocaten en juristen helpen u goedkoop en snel bij het opstellen van franchiseovereenkomsten als franchiseadviseur.

Maar wij helpen breder dan enkel franchiseovereenkomsten. Wij bieden tevens ondersteuning op fiscaal en financieel gebied. Neem eens contact op met een van onze adviseurs om te kijken hoe wij kunnen helpen bij uw franchise en franchiseovereenkomst.

Nu zoekt u advies omdat u een franchise wil starten of omdat u uw eigen bedrijf wilt laten franchisen door anderen wilt u alles weten over franchise en franchiseovereenkomsten en contracten. Daarom leggen we in dit artikel uit waarom u franchiseovereenkomsten het beste op kunt stellen met een advocaat of jurist in plaats van via een gratis online voorbeeld.

Wilt u vast gratis en vrijblijvend contact leggen met een van onze franchiseadviseurs om te kijken wat u juridisch regelen moet? Kijk rechts van dit artikel en stel

De onderwerpen die kort besproken worden zijn:

 • Wat is een franchiseovereenkomst?
 • Franchise voorwaarden
 • Franchise kosten
 • Franchiseovereenkomst aandachtspunten
 • Franchisegever worden
 • Franchisenemer worden
 • Franchiseovereenkomst opstellen

Door deze korte uitleg kunt u eenvoudig bekijken door welke van onze jurist of advocaat van LegalSpot u uw franchiseovereenkomst wilt laten opstellen.  En wilt u ook het fiscale of financiële aspect van uw franchise doornemen? Bijvoorbeeld omdat u wilt bespreken wat franchise met uw pensioen doet. Kijk dan eens bij onze fiscalisten, accountants en boekhouders.

Wat is een franchiseovereenkomst?

Een franchiseovereenkomst is een overeenkomst die wordt opgesteld als u een franchiseformule heeft of als u wilt meedoen aan een franchiseformule. Dus als u een franchise wilt kopen of een franchise wilt overnemen.

In de franchiseovereenkomst worden franchise voorwaarden vastgelegd, net als de duur of looptijd van de franchiseovereenkomst en de wijze waarop de franchise kan worden verlengd of beëindigd.

Bij een franchiseformule kunt u denken aan een rijschool, supermarkten als Albert Heijn of Jumbo, Starbucks of Subway. En ook andere winkels als multivlaai, snackbar, McDonalds, natuurwinkel of makelaars werken met franchiseformules en franchisenemers.

Of u nu een website heeft, makelaar bent, in de telecom, thuiszorg, tankstations, fastfood als McDonalds of uitvaart zit. Wij helpen u graag met het opstellen van de overeenkomsten, leggen u duidelijk uit wat franchise voor- en nadelen zijn en bespreken elk voordeel en nadeel graag met u, zodat u weloverwogen kunt kiezen voor franchise.

Franchise voorwaarden

Franchise gezocht? Dan wilt u vast ook franchise voorwaarden weten. Franchise in Nederland wordt steeds populairder. Dacht u dat de grote ketens die u tijdens het winkelen ziet allemaal zijn opgericht door één bedrijf? De waarheid is mooier. Franchisenemers maken dit mogelijk door tegen de juiste voorwaarden collectief in te kopen via een franchisegever. Voorwaarden hierbij zijn een bepaalde looptijd, betalingsverplichtingen van de franchisenemer om de franchiseformule te mogen gebruiken.

Wilt u een franchise opzetten, overnemen of wilt u franchisenemer worden? Let er dan op dat de voorwaarden juridisch kloppen en juridisch volledig in orde zijn. Er is in het verleden namelijk al een aantal zaken geweest die nu voorkomen in de franchise jurisprudentie. En dat wilt u voorkomen, dat is zonde.

Wat zijn de kosten van franchise?

De kosten voor een franchise verschillen. Over het algemeen betaalt u een vergoeding om te kunnen starten. Deze kosten dekken vaak reclamekosten, marktonderzoek, maar ook de opleiding die u verplicht moet volgen. Dit kan gaan om hygiëne of bedrijfshulpverlening, maar ook om een managementcursus voor een bepaalde periode.

Na de opstart betaalt de franchisenemer ook een franchisevergoeding gedurende het contract. Een voorbeeld hiervan is dat partijen verplicht zijn in te kopen bij de franchisegever. Van deze kosten kan de franchisegever zijn bedrijf voeren en groeien.

Franchiseovereenkomst aandachtspunten

Aandachtspunten van de franchiseovereenkomst die onze advocaten of juristen altijd graag met u bespreken voordat u een franchise start als franchisegever of als u een franchise koopt of overneemt zijn:

 • Welke partijen nemen deel
 • Wat is de looptijd of duur van de franchise
 • Betalingsverplichtingen en kosten franchise
 • Rentekosten
 • Financiering
 • Beëindiging franchise
 • Tussentijdse beëindiging of ontbinding franchiseovereenkomst

Franchisegever worden

Franchisegever worden? Dan is het verstandig om franchiseovereenkomsten te laten opstellen. Er zijn gratis model franchiseovereenkomsten of gratis voorbeelden van franchiseovereenkomsten te vinden op internet, maar als u serieus franchisegever wilt worden, dan is het verstandig om uw contracten te laten opstellen door een jurist of advocaat die bekend staat als franchiseadviseur en uw overeenkomsten juridisch perfect in orde maakt.

Franchisenemer worden

Wilt u franchisenemer worden? Dan spelen weliswaar andere voorwaarden dan als u franchisegever wilt worden, maar is het ook belangrijk om samen met een franchiseadviseur, jurist, advocaat, fiscalist of juist met een financieel expert naar uw situatie te kijken.

Wij bieden u het complete plan. Van juridische ondersteuning voor contracten en de belastingzaken die u moet regelen tot bijvoorbeeld financiële zaken als uw pensioen.

Neem eens vrijblijvend contact op en we kijken graag samen met u hoe we kunnen helpen.

Franchiseovereenkomsten opstellen doen onze juristen en advocaten vrijwel dagelijks. Ze kunnen u als franchisegever dan ook goed adviseren en helpen bij het opstellen van franchisecontracten.

Wilt u franchisenemer worden? Ook dan helpen onze adviseurs u graag om alles juridisch voor u in orde te maken. Zo voorkomt u dat u een franchise aangaat tegen voorwaarden die niet haalbaar zijn.