Geld lenen aan kind voor aankoop huis

Geld lenen aan kind voor aankoop huis

Om de lening aan uw kind voor de aankoop van een huis fiscaal goed te regelen moet u het vastleggen in een overeenkomst. Op die manier kunt u afspraken maken over het bedrag, het rentepercentage en het aflossen van de lening. Bespreek dit eens met onze fiscalisten.

Denkt u aan schenken van geld voor een woning? Dat kan! Maar kijk zeker ook eens naar een lening aan uw kind voor de aankoop van een woning. Op die manier kunt u beide fiscaal voordeel behalen.

Hoe werkt geld lenen aan een kind voor de aankoop van een woning fiscaal gezien?

Fiscaal gezien is geld lenen aan uw kinderen een goede manier om gebruik te maken van schenkingsvrijstelling. U mag uw kinderen namelijk elk jaar € 5.277,- schenken*. Die schenking mag ook bestaan uit de rente over een lening.

Als u dit vergelijkt met de lening bij een bank door uw kind en een investering die u zelf zou doen, dan blijkt dit voor beide partijen aantrekkelijk te zijn. U behaalt stabiel rendement en u helpt uw kind op weg met een woning.

Dergelijke investeringen betalen zich eigenlijk altijd terug. Zeker nu de crisis zo goed als voorbij is.

Jubelton

De jubelton regeling geldt gelukkig in 2017 weer daarom kunt u onder voorwaarden belastingvrij €100.000,- schenken aan uw kind.