Advocaat en op zoek naar klanten

Hoe komt een advocaat aan klanten?

Als advocaat bent u specialist. U werkt binnen een niche of heeft een rechtsgebied waarbinnen u zich heeft gespecialiseerd. Bent u meer ervaren en heeft u kennis van meerdere rechtsgebieden of zelfs internationale bevoegdheid om als advocaat in andere landen op te treden?

Dan heeft u zich vast ook wel eens afgevraagd hoe advocaten aan klanten komen. Veel van uw collega's doen dat door zich bij ons te registreren en te kiezen voor een eigen profiel. Leest u in dit artikel gerust waarom.

De grote kantoren aan de Amsterdamse Zuid-as worden vaak zelf benaderd door grote bedrijven of hebben partners die actief netwerken en al bikkelend op zoek gaan naar opdrachten.

Maar wat als u een eigen advocatenkantoor heeft? Met of zonder partner of misschien zelfs al met een aantal medewerkers of advocaat-stagiairs. Heeft u dan altijd tijd of zin om te netwerken? Waarschijnlijk niet altijd nee. Toch wilt u ook wel eens bedrijven als klant of meer zaken van particulieren behartigen.

Vindbaarheid vergroten als advocaat

Ook wilt u uw vindbaarheid vergroten, daarmee nieuwe cliënten bereiken en niet alleen maar bekender worden onder andere advocaten. Geld uitgeven aan betaalde advertenties bij zoekmachines is vaak zonde van uw geld. Een simpel onderzoekje van LegalSpot leverde als resultaat op dat een positie bovenaan zoekmachines binnen de advocatuur al snel 5 tot 10 euro per klik kost. Organisch, dus zonder te betalen hoog in de resultaten van zoekmachines komen is ontzettend lastig.

De duurste kliks kosten tot 26 euro. Die is voor de "slotenmaker Rotterdam". Dergelijke kosten zijn schrikbarend hoog. Zeker als u bedenkt dat een klik nog lang geen betaalde opdracht is. 

Cost per click voor advocaten

Het systeem van zoekmachine adverteren heet cost per click. Het positioneert u bovenaan zoekmachines, maar wel tegen een hoge prijs. Een eigen onderzoek met een testcampagne wees uit dat dergelijke clicks ongeveer gelijk staan aan cold calling.

Het slagingspercentage bij cold call acquisitie is 2%. Twee procent is weinig. En als u dan 5 euro per klik betaalt kost een opdracht u al snel 100 tot 200 euro. Dat is wel heel erg veel.

Overigens is vijf euro een gemiddelde cost per click. Sommige zoektermen kosten minder, maar er zijn ook veel zoektermen die wel 10 tot 15 euro per click kosten of 26 euro in een extreem geval. Dit komt voornamelijk doordat de rechter kolom van advertenties binnen Google niet meer bestaat. Hierdoor is de concurrentie van bedrijven dat wil adverteren gestegen en zijn de tarieven dus hoger.

Wij hebben posities op die pagina’s gerealiseerd zonder per click te betalen. Organisch heet dat. Hier werken wij elke dag aan. En daarom zijn inmiddels ook meer dan 100 adviseurs bij ons aangesloten. Van Nederland en Duitsland tot Turkije, België, Spanje, Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten.

Wij werken in lijn met gedragsregel 2 lid 2 van de Orde van Advocaten omdat wij een redelijk advertentietarief vragen op basis van Cost Per Click waarbij de tarieven een fractie zijn van die van zoekmachines. Zo zorgen wij dat de vrijheid en onafhankelijkheid van advocaten niet in het geding komen. Dat deze vereisten belangrijk zijn voor de Orde van Advocaten blijkt wel uit de berichtgeving van de Orde van Advocaten in november 2015. Om die reden kunt u bij ons dan ook veilig als advocaat online marketing inzetten.

Wij brengen maar € 1,00 per uniek bezoeker (click) op de profielpagina in rekening aan de bij ons aangesloten advocaten. Voor de meeste van de bij ons aangesloten advocaten komt dit bedrag neer op een tarief van € 25,- per gestelde vraag als het aantal bezoekers wordt geanalyseerd dat uiteindelijk een vraag stelt. We merken hierbij wel op dat dit volledig los staat van elkaar, omdat we geen leadvergoeding vragen. Dat is volgens de Orde van Advocaten namelijk niet toegestaan.

Starter of de beste van Nederland?

Bent u starter of zit u al jaren in het vak? Bij LegalSpot zitten starters, maar ook de meest bekende advocaten van Nederland en advocaten met wel tot 40 jaar ervaring. Dit komt omdat wij elke dag bezig zijn om resultaat te boeken voor onze advocaten die zich ooit hebben afgevraagd hoe een advocaat aan klanten komt.