Hypotheek faillissement

Hypotheek faillissement

Dreigt een faillissement voor uw bedrijf of voor u privé? Dan maakt u zich waarschijnlijk ook zorgen over uw huis en hypotheek. Want er kan na executieverkoop van uw woning een nog veel grotere restschuld overblijven.

Wij helpen graag bij hypotheek problemen bij faillissement. We zullen in dit artikel kort uitleggen wat de mogelijkheden zijn en hoe wij in het verleden veel mensen hebben geholpen een faillissement te voorkomen. Vaak kunnen wij ervoor zorgen dat u uw huis kunt behouden als een faillissement dreigt.

Er is hierbij een aantal mogelijkheden. Is het onmogelijk om executieverkoop van uw woning af te wenden? Soms kan executieverkoop van uw woning met behulp van onze advocaten worden voorkomen omdat banken een zorgplicht hebben, in andere gevallen kan executieverkoop van uw woning en een faillissement voortijdig worden opgelost door uw eigen woning te huren.

We bespreken in dit artikel twee mogelijkheden voor uw hypotheek bij faillissement, te weten:

  • zorgplicht banken executieverkoop woning
  • eigen huis huren

Zorgplicht banken executieverkoop woning

Banken kennen een zorgplicht. Deze zorgplicht voor banken is vooral belangrijk in geval van executieverkoop van een woning. Want mag een bank “zomaar” overgaan tot executieverkoop van woningen?

Zeker als na taxatie duidelijk is dat het huis veel meer waard is dan het bij executieverkoop zal opleveren of als blijkt dat de executiewaarde veel lager uitpakt dan wanneer het huis op reguliere wijze was verkocht.

Onze advocaten hebben vaak met succes gerealiseerd dat executieverkoop kon worden afgewend. Dit doen zij door de bank te wijzen op de zorgplicht.

Wat kan een advocaat doen om executieverkoop af te wenden?

Een advocaat kan met de bank de mogelijkheden bespreken om een executieverkoop af te wenden. Dit kunnen advocaten als ze kunnen aantonen dat u uw achterstand kunt inlossen. Mocht de bank hiermee niet akkoord gaan en komt uw zaak voor de rechter? Dan kunnen wij de rechter er vaak van overtuigen dat de zorgplicht van banken in uw situatie wordt geschonden als de executieverkoop doorgang vindt.

Eigen huis huren

Een andere oplossing om executieverkoop af te wenden is het eigen huis huren. U kunt uw eigen huis huren als u uw hypotheek niet meer kunt voldoen. Bijvoorbeeld na scheiding en de daarbij horende hogere lasten.

Speciaal voor deze optie hebben wij twee specialisten die u hierbij kunnen helpen. Zo huurt u uw eigen huis en wordt ervoor gezorgd dat executieverkoop en een faillissement kan worden afgewend.