Hypotheekachterstand

Hypotheekachterstand? Krijg hulp bij hypotheekachterstanden

Een hypotheekachterstand lijkt met afspraken van de bank vaak op te lossen, toch is dit ook regelmatig niet het geval. Maar wat kunt u dan doen om hypotheekachterstanden en daardoor executieverkoop en een restschuld te voorkomen?

Wij hebben een aantal mogelijkheden om uw hypotheekachterstand op te lossen. In dit artikel lees u hoe wij zo'n probleem oplossen.

Vervolgens kunt u zelf beslissen of u ons wilt inschakelen.

Hypotheekachterstand. Wat nu?

We behandelen de volgende onderwerpen om uit te leggen hoe wij u helpen als de bank of hypotheeknemer niet meer bereid lijkt te zijn om te overleggen:

  • Hypotheekachterstand oplossen
  • Hypotheekachterstand: wat te doen?
  • Hypotheekachterstand betalingsregeling
  • Hypotheekachterstand en deurwaarder
  • Hypotheekachterstand taxatie
  • Restschuld voorkomen

Hypotheekachterstand oplossen

Hypotheekachterstand oplossen? Als executieverkoop dreigt vanwege een betalingsachterstand en het lijkt dat u er niet meer uit komt met de bank, is het belangrijk om eens met ons te praten.

Wellicht bijzonder, maar onze juristen kunnen helpen. En als u bang bent dat dit veel kosten meebrengt. Dat valt reuze mee en vaak kunnen ze bijvoorbeeld executieverkoop voorkomen zodat u uiteindelijk niet met een restschuld van tonnen blijft zitten.

Hypotheekachterstand: wat te doen?

In dit artikel leggen we uit hoe hypotheekleed opgelost kan worden met een jurist. Bijvoorbeeld als u wel gewoon een goed inkomen heeft, maar door omstandigheden toch tegen een hypotheekachterstand bent aangelopen die onoverkomelijk lijkt. Bijvoorbeeld omdat u uw oude huis door een scheiding met verlies heeft moeten voorkomen en u daardoor moeite heeft met het betalen van uw huidige hypotheek en loonbeslag dreigt.

Hypotheekachterstand betalingsregeling

Banken zijn altijd bereid om te praten over een betalingsregeling bij een hypotheekachterstand. Zij zijn ook niet gebaat bij een lage opbrengst door executieverkoop. Als u een hypotheekachterstand heeft, zal de bank contact met u opnemen en met u bespreken hoe de achterstanden kunnen worden weggewerkt. Dat is vaak nog niet het probleem. Lukt dat? Dan wordt de hypotheekachterstand ingelopen binnen de afgesproken periode. Bijvoorbeeld een jaar.

Hypotheekachterstand en deurwaarder

De bank of hypotheeknemer kan een deurwaarder inschakelen bij hypotheekachterstand. Hypotheekachterstanden worden steeds vaker geprobeerd te innen middels loonbeslag.

Dat een deurwaarder mag worden ingezet om loonbeslag te leggen is vervelend, maar legaal.

Dreigt loonbeslag en een deurwaarder bij hypotheekachterstand en heeft u wel een salaris of heeft u een bedrijf? Dan is er voor onze juristen een aantal mogelijkheden om de problemen op te lossen. Zo kunnen we regelen dat u bijvoorbeeld in loondienst gaat bij uw eigen bedrijf en daar salaris uit krijgt. Op die manier kunt u uw hypotheekachterstand inlossen, wordt geen loonbeslag gelegd, komt er geen deurwaarder en wordt uw huis niet geveild voor een veel te lage prijs zodat u een restschuld overhoudt. Dit scheelt u dus al snel tienduizenden tot ver over de honderdduizend euro aan restschuld. En is de hypotheekachterstand weggewerkt en zijn de financiele zaken op orde? Dan draaien we alles weer terug zodat u weer volledig eigenaar bent van uw bedrijf.

Hypotheekachterstand taxatie

Het kan zijn dat de bank niet kiest voor een veiling of loonbeslag, maar dat het de woning laat verkopen door een makelaar. De makelaar zal dan een taxatie uitvoeren en het huis proberen te verkopen. Mocht dit lukken, dan is de kans op een (hoge) restschuld kleiner. Mocht verkoop niet tijdig lukken, dan kan alsnog een executieverkoop volgen.

Restschuld voorkomen

Restschuld voorkomen is een van de belangrijkste eisen die aan een bank wordt gesteld als betalingsproblemen ontstaan. De bank moet er alles aan doen om te voorkomen dat iemand met een restschuld blijft zitten. Helaas is een restschuld niet altijd te voorkomen zonder professionele juridische hulp.

Enkele van onze juristen hebben zich gespecialiseerd in het voorkomen van restschuld en hebben jarenlange ervaring met onderhandelen met banken en werken aan een oplossing.

Dit kan over het algemeen het beste als u een bedrijf heeft, maar zeker ook als u en uw partner een modaal of boven modaal salaris hebben. Bent u alleen, maar heeft u wel een bedrijf of een modaal of boven modaal salaris? Ook dan zijn er erg veel mogelijkheden voor onze juristen om u te helpen bij de restschuld voorkomen.