Juridisch blog | De plek voor jouw juridische blogs

Juridisch blog

Een juridisch blog plaatsen is leuk. Het opstellen van juridische blogs zorgt ervoor dat je jouw kennis up-to-date houdt en dit deelt met anderen die er naar op zoek zijn zodat jouw kantoor meer klanten krijgt. LegalSpot staat regelmatig in belangrijke magazines binnen de advocatuur, zoals het Advocatenblad en is ontzettend goed vindbaar op internet. Als je een blog wilt plaatsen, zorgen wij dus voor goede vindbaarheid ervan. Zo helpen een profiel en blogs bij LegalSpot voor de juiste mix van promotie binnen de advocatuur en dat geldt natuurlijk ook voor juristen.

Jouw juridisch blog hier plaatsen?

  1. Ben je jurist, advocaat, mediator of fiscalist?
  2. Mail jouw blog naar info@legalspot.nl
  3. Wij beoordelen het artikel
  4. Wij plaatsen het artikel na goedkeuring op de website 
  5. We verspreiden het blog - net als jij - via social media voor nog meer bereik

Waarom moeten juristen en advocaten bloggen?

Een juristen of advocaten blog geeft over het algemeen inkijk in actuele en interessante juridische aspecten van het leven. Bijvoorbeeld ontslag of echtscheiding, maar een zakelijk blog levert al snel meer grotere klanten op. In dit korte artikel leggen we uit waarom juristen en advocaten het juridisch blog moeten toepassen als manier om zichzelf in de spotlight te plaatsen.Met een juridisch blog kunnen juristen en advocaten het debat aangaan binnen het recht.

Als advocaat of jurist heb je er vast wel eens over nagedacht om te bloggen. Particulieren en bedrijven vragen zich regelmatig dingen af die een juridische blik nodig hebben. Zij willen dan misschien niet direct een jurist of advocaat inschakelen, maar wel op een luchtige manier - in normale taal - kunnen lezen wat de professionals erover te zeggen hebben. Zo kunnen zij zich rustig oriënteren en bepalen of uiteindelijk wel een jurist of advocaat nodig is.

Onze ervaring leert dat een goed juridisch blog helpt om de keuze te maken. Veel mensen kiezen voor de jurist of advocaat waarvan ze het artikel hebben gelezen. En omdat onze website de juiste call to actions heeft, wordt dit traject nog eenvoudiger.

Juist door de visie een juridisch blog veel gratis exposure oplevert is het weer aan een enorme opmars bezig binnen de advocatuur. Was het jaren geleden populair, zijn - op Meester Leonie na - veel blogs door advocaten en advocatenkantoren weer gestopt.

Want ondanks het investeren van veel tijd in het promoten via social media zoals Twitter en Facebook, valt het aantal lezers van blogs binnen de advocatuur voor professionals toch vaak tegen.

Hoe staat de advocatuur tegenover bloggen?

Een echt platform of netwerk van advocaten en juristen waar je jouw juridisch blog naar hartenlust kunt delen met collega’s en nieuwe cliënten was er nog niet. Nu is dat er wel. Op een overzichtelijke pagina kunnen advocaten en juristen hun juridische blog plaatsen en op die manier kennis en ervaring delen. Met vakgenoten, maar zeker ook met nieuwe cliënten.

Het is een fijne en ongedwongen manier om nieuwe cliënten aan te trekken en jouw advocatenkantoor te promoten. Of gewoon om wat juridisch advies te geven, als advocaat en jurist heb je namelijk ook een maatschappelijke functie. Of om te schrijven over opleidingen die interessant zijn of dingen die advocaten moeten weten over SEO en hun website.

Hieronder geven we je nog eens 6 redenen waarom je als advocaat moet bloggen. Althans, moeten. Het is ook gewoon erg leuk. En omdat je in goed gezelschap bent van vele advocaten en juristen krijg je ook een betere naamsbekendheid. Wil je kijken welke juristen en advocaten ook bloggen, kijk dan ook eens bij LegalTalk.

6 redenen waarom advocaten moeten bloggen

Het is mega leerzaam

Elke advocaat en jurist is leergierig. Dat waren we al tijdens onze studententijd en eigenlijk zijn we dat nog. We lezen artikelen, houden jurisprudentie bij én we zijn gaan bloggen. Niet alleen om anderen juridische zaken uit te leggen of om meer cliënten aan te trekken. Nee, ook om er zelf wat van te leren.

Het is leuk om te doen

Tijdens het schrijven van een nieuw artikel of juridisch blog merken wij altijd dat het niet alleen

leerzaam is, het is ook heel leuk om de visie van anderen te lezen en om de verandering in het recht te bestuderen. Ja, het is oprecht leuk om belangrijke artikelen of arresten nog eens door te nemen en te bestuderen. Arresten die nog dagelijks belangrijk zijn of arresten die je eigenlijk alleen tijdens je studie moest kennen, maar die nu toch wel leuk zijn om bij een nieuw blog te betrekken.

Draag je steentje bij en deel je kennis

En als het artikel dan eenmaal af is? Verspreiden maar. Op social media bijvoorbeeld. Zo kan je jouw kennis met andere advocaten, maar vervul je als advocaat of jurist ook een belangrijke maatschappelijke functie. Want niet iedereen heeft de kans gehad om rechten te studeren, maar iedereen komt in zijn leven wel een keer op een punt waarbij een advocaat nodig is. En dan is het fijn als iemand eerst kan lezen wat een ontslag op staande voet inhoudt of hoe een echtscheiding nu precies werkt, maar ook wat je kan doen als een container met kleding uit China niet of niet in de juiste staat aankomt in Nederland.

Zoekmachine optimalisatie

Iedereen is tegenwoordig wel een beetje bezig met het optimaliseren van de website voor Google. Sommige partijen, zoals wij, slaan daar misschien in door, maar het geeft advocaten en juristen daardoor wel een perfect platform om het eigen blog op te delen en dus te tonen aan een veel groter publiek dan de eigen website.

Daarnaast hecht Google waarde aan auteurs en zijn auteurs die veel schrijven in de ogen van Google een welkome toevoeging. Populaire artikelen of blogs die dus veel aandacht krijgen op een platform als LegalSpot geven de auteur automatisch ook meer waarde.

Waarde die je weer kunt gebruiken als je een nieuw blog maakt en die op je eigen website plaatst. Let er dan wel op, dat je ook even jouw naam invult als auteur. Google is zo slim om dat te herkennen en dat zorgt dan weer voor een betere positie van jouw eigen website.

Het plaatsen van een juridisch blog op andere websites helpt dus om meer verkeer naar jouw eigen website te krijgen.

Content marketing is gratis reclame

Het schrijven van goede content is belangrijk. Het delen van een goed artikel is natuurlijk altijd al belangrijk geweest. Als arts is publiceren van artikelen altijd al belangrijk geweest, maar je weet als advocaat of jurist ook als geen anderen dat publicaties belangrijk zijn in de juridische wereld. Het geeft toegevoegde waarde en vergroot de naamsbekendheid. Op het internet is dat niet anders. Sterker nog, een goed en leuk geschreven blog resulteert vrijwel altijd in leuke reacties en een interessante discussie.

Discussie starten

Wees niet bang om een juridisch blog te schrijven omdat anderen bijvoorbeeld een andere mening delen of iets anders interpreteren. Juist de discussie over een nieuwe wet of een heel oude wet maakt het vak van advocaat of jurist zo interessant.

Met een blog kan je jouw visie delen met anderen, maar vraag je tegelijkertijd ook om een reactie. Zo ontstaan regelmatig fijne discussies omtrent nieuwe jurisprudentie en zagen we dat ook toen het arbeidsrecht helemaal op de schop ging in 2015.

Mooie aan ons juridische blog voor advocaten en juristen is dat iedereen de blogs kan liken en delen. Zo worden goede blogs extra populair en triggert het juristen en advocaten om zo goed mogelijke blogs te schrijven.