Legal coach

Legal coach

In dit artikel leest u alles over legal coaches. Wat een legal coach is, wat een legal coach doet, waarom u een legal coach kunt inschakelen en natuurlijk wat de kosten van een legal coach zijn. Legal coaching is niet nieuw, maar het is wel aan een opmars bezig. En terecht, het bespaart kosten en verkleint uw risico bij het ondernemen.

Een legal coach of bijvoorbeeld een bedrijfsjurist aannemen is een belangrijke afweging om te maken. Wilt u een fulltime of parttime bedrijfsjurist in dienst nemen? Lees dan zeker dit artikel. Veel van onze juristen bieden legal coach ondersteuning aan voor uw bedrijf waardoor u geen bedrijfsjuristen meer in dienst hoeft te nemen en veel kosten bespaart.

Wat is een legal coach?

Een legal coach is een jurist die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht en op het gebied van bedrijfsrecht breed is georiënteerd. Legal coaches hebben veel ervaring als bedrijfsjurist. Zij hebben in het bedrijfsleven gewerkt als jurist of werken als legal consultant. Het zijn geen klassieke juristen; het zijn juristen die meedenken met u en daardoor snel knopen durven doorhakken.

Zij hebben kennis van elk juridisch aspect binnen het bedrijfsleven en kunnen uw bedrijf op juridisch gebied snel op orde brengen. Ze adviseren uw bedrijf op gebied van contracten, arbeidsrechtelijke zaken, intellectueel eigendom, investeringen en juridische risico’s. Ook staan zij u bij als u ingewikkelde overeenkomsten wilt sluiten of een bedrijf overnemen wilt. 

Heeft u een zakelijk geschil? Zeker dan kunnen onze legal coaches u ook bijstaan.

Waarom moet ik een legal coach inschakelen?

Met een legal coach is geen advocaat of bedrijfsjurist nodig. Een legal coach is een goed alternatief als u een bedrijfsjurist of legal consultant in dienst wilt nemen. Een legal consultant of bedrijfsjurist is duur en vaak is het niet noodzakelijk om bedrijfsjuristen fulltime of parttime in dienst te hebben. U wilt uw juridische processen en uw juridische afdeling strak trekken en opnieuw structuur geven zodat u in de toekomst niet de mist in gaat met contracten of afspraken die u heeft gesloten.

Maar daarvoor is het vaak niet nodig om iemand in dienst te nemen en toch wilt u hulp van een ervaren bedrijfsjurist. Dan is dat het moment om een legal coach in te schakelen.

U kunt altijd terecht met juridische vragen en u krijgt voordelig juridische ondersteuning bij het opstellen en aangaan van overeenkomsten. Ook bij arbeidsrechtelijke vragen, bijvoorbeeld op gebied van het aantrekken en afstoten van personeel. Eigenlijk alle juridische processen kunnen door legal coaches worden aangepakt en verbeterd.

Wat kosten legal coaches?

De kosten van een legal coach zijn laag, veel lager dan de kosten van een bedrijfsjurist. Onze legal coaches werken met abonnementsprijzen vanaf 30 euro per maand tot ongeveer 100 euro per maand exclusief BTW. Wilt u geen abonnement? Neem dan gerust contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor u.

Als u de kosten vergelijkt met een parttime of fulltime bedrijfsjurist, dan is een legal coach aanzienlijk goedkoper. Een bedrijfsjurist kost minimaal 3000 euro per maand. Voor een dergelijk bedrag heeft u ontzettend lang een legal coach.

U betaalt het aantrekkelijke maandelijkse tarief voor de legal coach en krijgt daarvoor juridisch advies en ondersteuning. Wilt u uw helemaal laten doorlichten om uw juridische processen en de juridische afdeling te herstructureren?

Neem contact op en u krijgt met een abonnement een aantrekkelijke korting op dit gehele traject. Onze juristen zijn altijd helemaal open over de tarieven. Dat is ook de reden waarom het bedrijfsleven zo graag met onze juristen samenwerkt en hen inschakelt als legal coaches.