Onafhankelijk juridisch advies

Onafhankelijk juridisch advies

Als u een conflict heeft wilt u goed juridisch advies. U wilt onafhankelijk juridisch advies. En u heeft misschien wel een rechtsbijstandsverzekering, maar dat zijn nu eenmaal niet de beste juristen en advocaten die zich echt inzetten voor uw zaak. Onze advocaten en juristen doen dat wel en het mooie is, u kunt zelf kiezen welke advocaat of jurist u mag bijstaan. Ook als u een rechtsbijstandsverzekering heeft. En of u nu particulier bent of ons inschakelt als bedrijf. 

Kies dus gerust een advocaat, jurist of mediator en lees gerust dit artikel.

Onafhankelijk juridisch advies voor bedrijven

U wilt namelijk niet altijd afgaan op juridisch advies van de advocaat of jurist van de partij waarmee u zaken doet. Als u een bedrijf kopen of overnemen wilt of als uw bedrijf wordt overgenomen of gaat fuseren. Dan wilt u uw eigen jurist of advocaat.

Pas dan weet u zeker dat u het beste juridisch advies krijgt en niet het risico loopt dat u een contract tekent dat meer in het voordeel is van de andere partij dan voor u.

Onafhankelijk juridisch advies voor particulieren

Heeft u geen bedrijf, maar komt u toch in een situatie waarbij onafhankelijk juridisch advies gewenst is? Bijvoorbeeld als mediation vastloopt bij uw echtscheiding of als u een conflict heeft met uw werkgever en deze een jurist, advocaat of mediator voorstelt. Krijgt u een vaststellingsovereenkomst aangeboden? Dan wilt u waarschijnlijk wel uw eigen juridisch adviseur inschakelen.

Bij een conflict met uw werkgever kan het goed zijn dat u een onafhankelijk juridisch adviseur mag inschakelen en dat uw werkgever bereid is om daarmee te werken en die kosten op zich zal nemen.

Rechtsbijstandsverzekering

Zeker als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, is het zaak dat u gewoon uw eigen advocaat of jurist kiest. U heeft met een rechtsbijstandsverzekering namelijk recht op vrije advocaatkeuze.

Op die manier krijgt u een advocaat of jurist die zich echt inzet voor uw zaak. U kunt gewoon uw eigen advocaat of jurist kiezen voor onafhankelijk juridisch advies. Ook met rechtsbijstandsverzekering. Hoe? Kies een advocaat of jurist van LegalSpot en geef dit simpelweg door aan uw rechtsbijstandsverzekering. Overigens moet u dit ook aangeven bij onze advocaat of jurist, maar die helpt u hierbij graag.

Juristen en advocaten die uw rechtsbijstandsverzekering u toewijst zijn meestal namelijk niet de toppers in het vak. En dat is jammer want voor hen is het misschien lopende band werk, voor u is het een belangrijk moment in uw leven. Anders had u geen advocaat of jurist nodig.

Daarom bieden wij u de mogelijkheid om zelf uw advocaat of jurist te kiezen die wordt vergoed door uw eigen rechtsbijstandsverzekering.

Second opinion juridisch advies

Twijfelt u aan het juridisch advies of de rechtshulp van uw advocaat of jurist? Dan kunt u een second opinion aanvragen voor onafhankelijk juridisch advies van een andere advocaat of jurist.

Deze second opinion voeren onze advocaten en juristen graag zeer voordelig voor u uit. U kunt uw second opinion voor onafhankelijk juridisch advies via onderstaande knop bij ons aanvragen.