Hoe kun je als advocaat marketing online inzetten?

Online marketing advocaten

Online marketing voor advocaten is de manier om uw kantoor te laten groeien. LegalSpot is officieel goedgekeurd door de Nederlandse Orde van Advocaten en advocaten maken daarom maar wat graag gebruik van onze website.

Naast online marketing voor advocaten is online marketing voor juristen, mediators en fiscalisten natuurlijk ook uiterst belangrijk. Zo krijgt u uw bedrijf naar “ the next level”.

Inmiddels hoort LegalSpot bij de grootste online bemiddelaars in Nederland en daarom vindt u ons ook terug in het artikel dat de Orde van Advocaten heeft besteed aan online bemiddeling voor advocaten. Hiervoor is een interview afgenomen met mede-oprichter Maarten Koolen door de Orde van Advocaten.

Gedragsregel 2 lid 2 Orde van Advocaten

Wij werken in lijn met gedragsregel 2 lid 2 van de Orde van Advocaten omdat wij een redelijk advertentietarief vragen op basis van Cost Per Click en omdat wij ervoor zorgen dat vrijheid en onafhankelijkheid van advocaten niet in het geding komen. Dat deze vereisten belangrijk zijn voor de Orde van Advocaten blijkt wel uit de berichtgeving van de Orde van Advocaten in november 2015. Om die reden kunt u bij ons dan ook veilig als advocaat online marketing inzetten.

Wij brengen maar € 1,00 per uniek bezoeker (click) op de profielpagina in rekening aan de bij ons aangesloten advocaten. Voor de meeste van de bij ons aangesloten advocaten komt dit bedrag neer op een tarief van € 25,- per consult aanvraag als het aantal bezoekers wordt geanalyseerd dat uiteindelijk een consult aanvraagt. We merken hierbij wel op dat dit volledig los staat van elkaar, omdat we geen leadvergoeding vragen. Dat is volgens de Orde van Advocaten namelijk niet toegestaan.

Dit tarief valt onder het redelijke advertentietarief dat de Orde ook als eis stelt. Zeker als men dit vergelijkt met de kosten van een Adwords campagne waarbij tussen de 4 en 16 euro per klik moet worden betaald en de conversie lager is dan bij LegalSpot.

Hoe werkt online marketing voor advocaten?

Dagelijks bewijzen wij waarom het werkt wat we bieden. We bewijzen ons aan onze adviseurs en clienten. Daar werken we hard voor, net als u!

Niet voor niets zijn al meer dan 100 van uw collega's bij ons aangesloten om online marketing succesvol in te zetten voor hun advocatenkantoor.

Uiteraard zijn wij open over onze tarieven, net als u. Dat vinden wij belangrijk. Lees er daarom alles over op de pagina over hoe marketing voor advocaten werkt via LegalSpot .

Met ons meegroeien kan via de volgende link: Maak nu hier een profiel aan.

U bereikt meer klanten, klanten binden zich aan u en uw omzet groeit. Online marketing voor juridisch adviseurs wordt de laatste jaren steeds belangrijker. Logisch eigenlijk: niet alleen voor advocaten is marketing belangrijk.

Ook voor juristen, fiscalisten (belastingadviseurs) en mediators is het noodzaak om te bekijken en te bepalen hoe u meer clienten bereiken kunt en hoe de omzet van het kantoor groeien kan. Waar hieronder bijvoorbeeld "advocatenkantoor" gebruikt wordt kunt u er vanuit gaan dat dit ook opgaat als u jurist, fiscalist of mediator bent.

Groeien met online marketing advocaten

Groei met ons mee door een profiel aan te maken en zie het aantal opdrachten voor uw bedrijf toenemen. 

Het aanmaken van een profiel is gratis en zonder risico. Mocht u later besluiten dat u geen profiel meer wilt, dan kunt u dit eenvoudig opzeggen.

In dit artikel zullen we u tips voor groei van uw (advocaten)kantoor geven. Kijk eens naar onderstaand schema. Hierin leggen we in een stappenplan uit waarom we graag met u samenwerken. 

Toekomst advocatenmarketing

Meer omzet genereren als advocaat kan door de juiste exposure. De toekomst voor de advocatuur en marketing ziet er goed uit. De advocatuur kan online marketing voor advocaten uiterst doelgericht inzetten als zij de juiste kanalen gebruikt. Hierbij moet u wel goed opletten.

Want u wilt niet ergens online staan met uw naam of kantoor terwijl u dit niet expliciet heeft aangegeven. Zonder dat u actief betrokken bent bij een dergelijke website bijvoorbeeld. Want wat is de kwaliteitsgarantie en hoe worden uw gegevens getoond?

Professioneel of maken de mensen die uw gegevens hebben gebruikt er een potje van. Dit kan u en uw bedrijf schade toebrengen. Bij de tips van onze advocaten en juristen leggen zij uit waarom.

Ook leggen we uit hoe u de moderne online marketing tools en LegalSpot.nl hiervoor kunt inzetten.

Online marketing voor advocatenkantoren

U staat op het punt om uw eigen advocatenkantoor te beginnen of bent hier net mee begonnen. U bent actief als interim jurist of zelfstandig belastingadviseur. Wellicht bent u gecertificeerd mediator of heeft u al jaren een goed lopend full service advocatenkantoor met advocaten en juristen, maar is het tijd om de volgende stap te maken.

Ach, die opsomming over wat voor juridisch of fiscaal adviseur u bent en in welke fase u zich nu bevindt is leuk, maar u wilt groeien. Uw bedrijf zien groeien werkt verslavend. Omdat dat het groeien een sport is. Of gewoon, omdat groei van uw klantenbestand en omzet mooi is voor uw bedrijf en natuurlijk voor uw inkomsten.

Wat de reden ook is. U leest dit artikel over online marketing voor advocaten omdat u wilt dat uw kantoor groeit. Meer opdrachten, meer cliënten en cliënten die zich langer aan u binden voor meer vragen en problemen.

Tot welke categorie van juridisch of financieel specialisten u dus ook behoort. Groei van uw kantoor of juridische en fiscale adviespraktijk is belangrijk. U wilt klanten langdurig binden, of in ieder geval professioneel helpen, uw merk in de markt zetten en op die manier groeien.

5 tips: succesvolle online marketing advocaten

  1. Online exposure advocaten, juristen, mediators en fiscalisten

U bent bekend met uw vak. U weet dat veel opdrachten binnenkomen via uw netwerk, relaties, borrels en bekenden. Maar op een gegeven moment is die put leeg. Of is die put niet groot genoeg. Want u wilt verder groeien.

Maar hoe zorgt u voor groei buiten uw eigen netwerk? Makkelijk is dat niet. Goedkoop vaak ook niet. Want hoe kunt u reclame maken voor uw bedrijf met de beperkte middelen die u daarvoor over heeft? 

Dat is waar LegalSpot.nl u bij kan helpen. U kunt een profiel aanmaken op LegalSpot.

LegalSpot helpt u actief aan nieuwe opdrachten en u bent actief betrokken bij het platform waar u voor kiest. De volgende tip gaat over deze belangrijke keuze.

  1. Actieve betrokkenheid bij marketing

Als u eenmaal de keuze heeft gemaakt om uw bereik te vergroten via online marketing voor advocaten en juristen, dan is het belangrijk om te bekijken wat bij u past.

Er bestaan websites die fungeren als een soort telefoonboek. Daarop staat u simpelweg omdat u advocaat bent. U bent hiervan niet op de hoogte gesteld en het lijkt (gratis) marketing, maar het kan ook tegen u werken. 

Mensen zijn streng op internet en oordelen snel. Zo ook nieuwe cliënten die u wellicht benaderen via een dergelijk medium. Lukt dat niet direct, dan kunnen zij de goede naam van uw bedrijf schade toebrengen.

LegalSpot werkt enkel met actief betrokken advocaten, mediators, fiscalisten en juristen. U hoeft natuurlijk geen technische kennis te hebben om de website te bouwen, maar u mag wel degelijk meedenken over functionaliteiten en design als u dit wilt. Mist u vakgebieden of ontbreekt een belangrijke eigenschap? Wij maken het in orde. 

De reden om alleen met actief betrokken leden te werken is simpel. Zo kunnen wij de juridische adviseurs kwaliteit bieden en zij ons. En dat resulteert weer in kwaliteit voor de clienten.  

Op die manier komt uw unieke profiel het beste in beeld bij ontzettend veel nieuwe cliënten door heel Nederland en binnenkort Europa en weet u direct wanneer een nieuwe cliënt u wilt bereiken om een vraag te stellen of een juridisch probleem voor te leggen.

  1. Dure online marketing campagnes zijn overbodig

Het kwam ontzettend snel op en het is bijna niet meer weg te denken. Een campagne via zoekmachines. Google Adwords bijvoorbeeld. Of via Bing van Microsoft. Toch kost het ontzettend veel geld. Een klik kost al bijna 5 euro. En een klik op uw advertentie is nog lang geen nieuwe zaak of opdracht.

Uit ervaring weten wij dat veertig klikken op een advertentie ongeveer 1 opdracht oplevert. Dit betekent dat 1 opdracht via een online campagne u of uw kantoor al snel tweehonderd euro kost.

LegalSpot heeft een systeem gebouwd waarbij u enkel relevante opdrachten krijgt voor de door u opgegeven rechtsgebieden en in de omgeving van uw kantoor met een straal van maximaal 50 kilometer.

Een relevante opdracht via LegalSpot krijgt u eenvoudig via LegalSpot. Meldt u zich daarom snel aan en maak gratis en vrijblijvend een profiel aan

U bent dan early adopter van LegalSpot. En leden van LegalSpot komen nooit voor onverwachte kosten te staan en krijgen nooit een factuur zonder dat zij hiervan op de hoogte zijn.

Eerlijke online marketing voor advocaten, zonder verborgen kosten natuurlijk!

  1. Artikelen publiceren

Het publiceren van artikelen in juridische vakbladen heeft altijd gewerkt en werkt nu nog steeds. 

Maar hard copy kunt u niks delen. U kunt uw artikel uit een tijdschrift in ieder geval een stuk lastiger delen dan wanneer u het ook online post. Dit kan op social media, maar als dit niet goed wordt gecoordineerd dan wordt het weinig gelezen en verdwijnt het al snel tussen de massa van waaghalzen en dansende hondjes.

Heeft u eenmaal een gratis profiel op LegalSpot, dan kunt u oneindig veel artikelen plaatsen en delen op het blog gedeelte van de website. Meerdere artikelen worden dan uitgelicht en getoond op de voorpagina van LegalSpot.nl. Zo vergroot u uw bereik enorm en krijgt u meer nieuwe opdrachten. Goede marketingstrategie dus.

  1. Goede marketingstrategie

Om het meest uit online marketing voor advocaten te halen is een goede marketingstrategie belangrijk. Wilt u een uniek profiel op LegalSpot met alle voordelen?

Zoals uw eigen unieke sectie op LegalSpot.nl, ruimte om uw eigen blog zoveel bekendheid te geven als u vindt dat het verdient, direct chatten en online afspraken maken met nieuwe cliënten of bent u iets terughoudender? Mogelijk is het allemaal met online marketing voor advocaten. Nu en in de toekomst.

Maak gratis en vrijblijvend een profiel aan op LegalSpot.nl en profiteer direct van de beste manier van online marketing voor advocaten, juristen, fiscalisten en mediators

Hoe komt een advocaat aan nieuwe clienten? Misschien via het eigen netwerk, maar tegenwoordig en in de toekomst zal de advocaat, jurist, mediator en fiscalist hier niet meer genoeg aan hebben. Hij zal de boer op moeten, reclame moeten maken en moeten gaan werken met marketing tools.

LegalSpot is de marketing tool voor advocaten. En natuurlijk ook de beste manier van marketing voor mediators, belastingadviseurs en juristen.