Ontslag na assessment of werknemer ontslaan na assessments

Ontslaan na assessments

Ontslag na een slechte uitslag bij een assessment van de werknemer is verboden. Bent u werkgever en wilt u een werknemer ontslaan, dan moet dat op andere wijze. Onze advocaten en juristen kunnen u hier goed bij begeleiden. Bijvoorbeeld met het opbouwen van een dossier.

Ontslagen na assessment?

Bent u werknemer en bent u ontslagen omdat u een assessment in de ogen van uw werkgever niet naar behoren heeft volbracht? Dan bent u op onjuiste grond ontslagen en is het goed mogelijk dat uw werkgever u een flinke vergoeding moet betalen. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden om een rechtszaak aan te spannen tegen uw ex-werkgever.

En de kosten? Onze juristen en advocaten weten naast bovengenoemde vergoeding vaak uit te onderhandelen dat de werkgever uw kosten betaalt. En heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan heeft u het recht om uw eigen advocaat of jurist van ons in te schakelen.

Wanneer mag een assessment worden afgenomen?

Een assessment mag worden afgenomen als iemand bij een bedrijf komt solliciteren, maar ook als iemand al jaren in dienst is. In het eerste geval kan breed worden getest. Past de sollicitant qua capaciteiten bij het bedrijf bijvoorbeeld.

Ook als iemand al jaren in dienst is kan een assessment worden afgenomen om te kijken of een werknemer volledig tot zijn recht komt in zijn functie. Voor werknemers en werkgevers kan een assessment dan blootleggen wat de beste positie voor een werknemer is. Dit kan dus zeker voordelig werken. Echter, als de werkgever onjuist handelt, dan trekt hij uit een matige uitslag van het assessment niet de juiste conclusies. Met enige regelmaat wordt dit namelijk toegevoegd aan “het dossier van een werknemer”.

Ontslaan na assessments

Ontslaan na assessments is dus niet toegestaan. Althans, een werkgever moet personeel, zeker als dat al jaren in dienst is, de mogelijkheid bieden om via training en coaching, door bijvoorbeeld een andere medewerker, de mogelijkheid bieden om gevraagde competenties te ontwikkelen of juist te verbeteren.

Kosten advocaat of jurist na ontslag

Onze juristen en advocaten weten vaak uit te onderhandelen dat de tegenpartij de rekening moet voldoen. Afhankelijk van de mate van complexiteit van een zaak wisselen de kosten, maar een vaste prijs afspreken behoort eigenlijk bij al onze juristen en advocaten tot de mogelijkheden.