Pensioenfiscalist

Pensioenfiscalist en fiscaal advies van onze pensioenfiscalisten

Een pensioenfiscalist of fiscaal jurist gespecialiseerd in pensioenrecht kan u adviseren over pensioenen. Onze pensioenfiscalisten richten zich hierbij voornamelijk op de zakelijke markt. Althans, op de markt waarin u directeur grootaandeelhouder (DGA) bent.

De meeste van onze fiscalisten hebben jaren ervaring. Als zelfstandig fiscaal adviseur of als belastingadviseur bij de bekendste Nederlandse fiscaal advieskantoren.

Voor vragen over pensioenopbouw als ondernemer, als DGA, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen snel en voordelig.

Pensioen in eigen beheer

Pensioen in eigen beheer (PEB) is de mogelijkheid om als DGA pensioen op te bouwen vanuit de eigen BV. En dat het pensioen in eigen beheer gaat veranderen is nu wel duidelijk. Maar wat betekent dit voor u als Directeur grootaandeelhouder? Bijvoorbeeld bij echtscheiding?

De gevolgen van de aanstaande wijziging van pensioen in eigen beheer kunnen u eenvoudig worden uitgelegd door een van onze pensioenfiscalisten. Onze fiscalisten zijn altijd op de hoogte van de laatste regelgeving en voorgenomen plannen van ons kabinet, haar ministers en staatssecretarissen en het laatste pensioenrecht.

Pensioen in eigen beheer en echtscheiding

Een echtscheiding heeft ook gevolgen voor pensioen in eigen beheer. Hierbij moet u denken aan de verdeling van opgebouwd pensioen in eigen beheer en de verdeling daarvan bij uw echtscheiding.

Dit kan u veel geld kosten, zeker als uw ex eist dat de pensioengelden buiten de BV worden geplaatst om het risico te verkleinen dat er niets van overblijft.

Bent u directeur grootaandeelhouder en heeft u pensioen in eigen beheer? Kijkt u als u gaat scheiden dan eens bij onze fiscalisten of advocaten bij echtscheiding.

U kunt gratis en vrijblijvend contact met ze opnemen om te bespreken hoe en voor welk tarief ze kunnen helpen.