Hoe kun je een rechtszaak aanspannen?

Rechtszaak aanspannen

Een rechtszaak aanspannen regel je bij ons eenvoudig online. Kijk bij "procederen", leg uw rechtszaak voor en we kunnen starten.

Als u een rechtszaak wilt aanspannen is het belangrijk om te weten wat de procedure is en hoe u een zaak kunt aanspannen. In dit artikel leggen we er alles over uit, zodat u kunt bepalen of u ons wilt inschakelen.

Een civiele rechtszaak aanspannen kan tegen huurders, tegen een aannemer, tegen uw werkgever of werknemer. Eigenlijk alles op gebied van arbeidsrecht, familierecht, echtscheiding, erfenis en nog veel meer. Maar natuurlijk ook zakelijke geschillen.

Kosten rechtszaak starten

De kosten van een rechtszaak kunnen per uur worden vastgesteld of via een vast tarief. Op die manier weet u altijd vooraf waar u aan toe bent.

En u heeft waarschijnlijk wel voor ogen wat het probleem is, maar u weet niet welke advocaat u het meest voordelig en het beste kan bijstaan. U plaatst uw rechtszaak of opdracht bij ons en voordat u kosten maakt weet u of en voor welk tarief een van onze advocaten u kan helpen. U kunt een uurtarief afspreken, maar vaak ook gewoon een vast tarief. Met een vast tarief weet u altijd waar u aan toe bent. Zo houden wij de kosten voor u zo laag mogelijk. En heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan maakt u waarschijnlijk helemaal geen kosten.

Rechtsbijstandverzekering?

Als u of uw bedrijf een rechtsbijstandsverzekering heeft, dan kost een rechtszaak starten u meestal niets. Tenzij uw verzekeringspolis een kleine eigen bijdrage verlangt. Deze kleine eigen bijdrage is vaak niet meer dan ongeveer 100 euro. U kunt dus gewoon een van onze top advocaten of juristen inschakelen. Dit wordt vergoed door uw rechtsbijstandsverzekering.

Zelf rechtszaak beginnen

Zelf een rechtszaak beginnen kan dus. En om uzelf of uw bedrijf goed te laten vertegenwoordigen en bijstaan, is een advocaat de beste optie. Vanaf nu kunt u online zelf een rechtszaak beginnen door ons formulier in te vullen. U geeft kort aan waarom u zelf een rechtszaak beginnen wilt en of u verzekerd bent voor juridisch advies, of u recht heeft op toevoeging omdat u geen of een beperkt inkomen heeft of dat u als particulier of bedrijf uw advocaat zelf betaalt.

Jurist, advocaat, mediator of fiscaal advocaat

Het maakt bij ons overigens niet uit of u met of zonder advocaat een rechtszaak aanspannen wilt. Vaak kan een jurist namelijk ook helpen bij uw rechtszaak. Dit kan bijvoorbeeld bij arbeidsrechtelijke zaken, huurrecht, lichte strafzaken of bij vorderingen onder de € 25.000,= en als u als consument bijvoorbeeld een conflict over een schuld heeft die niet hoger is dan € 40.000,=*.

Vaak kunt u dus ook gewoon een jurist naar uw zaak laten kijken. En wilt u scheiden zonder advocaat of heeft u een arbeidsconflict dat u liever opgelost ziet worden dan dat u ervoor naar de rechter stapt en een rechtszaak aanspant?

Kijk dan eens naar een mediator. Onze mediators helpen u goed en voordelig bij het oplossen van uw probleem en kunnen vaak een rechtszaak voorkomen.

Een rechtszaak aanspannen zonder advocaat kan dus gewoon.