Scheidingsbemiddelaar of echtscheidingsadvocaat
Echtscheiding.
Als u uw huwelijk beeindigen wilt middels een echtscheiding, dan moet u verzoek tot echtscheiding indienen. Dit verzoek kunt u indienen met behulp van echtscheiding advocaten of scheidingsbemiddelaar. Een advocaat familierecht kan u bijstaan. Het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar wordt echter ook steeds gangbaarder en als het aan een meerderheid van de Tweede Kamer (VVD en PvdA) ligt, dan wordt een scheidingsbemiddelaar bij een vechtscheiding verplicht.
In Scandinavische landen is het gebruik van scheidingsbemiddeling door een scheidingsbemiddelaar al succesvol gebleken. Op www.LegalSpot.nl vindt u zowel de beste echtscheidingsadvocaat als scheidingsbemiddelaar, oftewel een scheidings mediator.
Kies hieronder direct uw scheidingsbemiddelaar of echtscheidingsadvocaat in uw eigen stad of regio.
Mediators:
Scheidingsbemiddelaar Amsterdam
Scheidingsbemiddelaar Rotterdam
Scheidingsbemiddelaar Eindhoven
Advocaten:
Scheidingsbemiddelaar
Bij een scheiding komt veel kijken dan alleen scheidingsbemiddeling door een scheidingsbemiddelaar. Het kan een hoop geld kosten en als er kinderen in het spel zijn kan dat extra zorgen met zich mee brengen.
Om onnodige ruzies te voorkomen is het raadzaam om een scheidingsbemiddelaar in te schakelen. Deze partij is onafhankelijk en zal proberen een reële uitkomst te bieden voor betrokken partijen. Zeker als u kinderen heeft is een vechtscheiding niet wenselijk. Allerlei zaken worden besproken en op een rijtje gezet. Uw inkomen, uw verzekeringen, uw vermogen en de situatie binnen uw gezin.
Aan de hand van een op te stellen plan zal u afspraken maken met uw ex-partner en de scheidingsbemiddelaar om een en ander in goede banen te leiden en te komen tot een wenselijk resultaat.
Een echtscheidingsadvocaat kan u en uw ex-partner het beste bijstaan als u er samen niet uitkomt of het inmiddels al is uitgelopen tot een vechtscheiding. Als u en uw ex-partner elkaar niet meer kunnen luchten of zien zal scheidingsbemiddeling en mediation door een scheidingsbemiddelaar niet werken.
Huwelijkse voorwaarden en alimentatie
Veel mensen staan na een huwelijk niet meer stil bij de huwelijkse voorwaarden. Pas bij een scheiding wordt hier weer naar gekeken. Men denkt echter vaak dat door dergelijke voorwaarden geen ingewikkelde verdeling meer hoeft plaats te vinden. Voor wat betreft het pensioen en alimentatie is dit niet waar. Pensioen moet worden verdeeld tenzij dit door middel van de huwelijkse voorwaarden nadrukkelijk is uitgesloten.
Maar u kunt zich niet uitsluiten van de alimentatieplicht. Deze onderhoudsplicht blijft bestaan. Ook na de scheiding. Hoe hoog de alimentatie wordt en hoe lang deze moet duren kunnen partijen wel vastleggen in het echtscheidingsconvenant.