Hoe kunnen sportrecht advocaten helpen?

Sportrecht advocaat

Een sportrecht advocaat helpt vanzelfsprekend op gebied van sportrecht. Dit is een bijzonder rechtsgebied waarmee voornamelijk topsporters te maken krijgen en waarbij onze gespecialiseerde advocaten helpen.

Maar wat doen sport en recht advocaten? Sportrecht advocaten helpen u als topsporter over de gehele linie en als u dat wenst gedurende uw hele carrière en daarna!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • advies bij transfer en contractonderhandelingen 
  • advies bij sponsorcontracten
  • advies bij dopingcontrole of na dopincontroles
  • advies voor zaakwaarnemers

Is een sportrecht advocaat nodig?

Onze sportrecht advocaten vindt u in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Maar sportrecht is een vak waarbij advocaten landelijk en nationaal werken.

Als topsporter wilt u met topsport bezig zijn en daaromheen met zo min mogelijk andere zaken. Daar heeft u mogelijk uw trainer en zaakwaarnemer of club voor. Maar veel vaker gaat het verder dan zaken die uw zaakwaarnemer of trainer en club kunnen behappen.

En daarom staan onze sportrecht advocaten voor u klaar.

Advies bij transfer en contractonderhandelingen

Als sporter kan het voorkomen dat u naar een andere club of ploeg gaat. Een transfer. Vaak een mooie stap. Maar wie helpt u bij contractonderhandelingen? Wellicht een zaakwaarnemer. Maar naast uw zaakwaarnemer kunnen juristen of sportrecht advocaten deze onderhandelingen ook zeer goed begeleiden.

Onze juristen en advocaten sportrecht zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en onderhandelingen over arbeidscontracten bij transfers van topsporters.

Advies bij sponsorcontracten

Net als onderhandelingen bij transfers en arbeidsovereenkomsten voor topsporters is goed advies bij het aangaan van sponsorcontracten ook vaak welkom. Onze adviseurs gespecialiseerd in sport en recht kunnen daarbij helpen. En vaak is een advocaat dan niet nodig en kan een jurist of mediator goedkoper helpen.

Heeft u als topsporter, zaakwaarnemer, begeleider of trainer van een topsporter wel eens stil gestaan bij de financiële situatie na de carrière?

Vast wel. Maar heeft u hiervoor al een goede financieel adviseur zoals een boekhouder of accountant? Zelfs die vindt u hier. Ook als u er al een heeft, maar graag overstapt naar een boekhouder of accountant die voordeliger is en de situatie van topsporters of trainers en coaches beter begrijpt.

Advies bij dopingcontrole

Dopingcontroles zijn onvermijdelijk in de topsport. En wordt u beschuldigd van onjuistheden of mogelijk gebruik van doping? Bespreek dan direct met onze sportrecht advocaten wat uw mogelijkheden zijn en hoe zij u kunnen helpen.

Advies voor zaakwaarnemers

Ook zaakwaarnemers en trainers kunnen bij ons terecht voor juridisch, fiscaal en financieel advies. Neem contact op via onderstaande knop of kies direct een advocaat, jurist, mediator of fiscalist die bij u past.

Doordat het eerste contact online begint, houden wij kosten veel lager dan anderen en kunnen de beste adviseurs van Nederland goedkoop voor u werken, advies geven en onderhandelen.

Waar kan een sportrecht advocaat helpen?

Onze sportrecht advocaten vindt u bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Maar een sportrecht advocaat werkt natuurlijk ook internationaal voor u.