Tuchtrecht notaris

Tuchtrecht notaris en advocaat bij notariële tuchtrecht zaken

Tuchtrecht als notaris is iets waar u liever niet mee te maken krijgt als notaris, maar krijgt u eenmaal met een ingediende klacht te maken? Dan is het fijn om te weten dat er ook tuchtrecht advocaten gespecialiseerd in notarieel tuchtrecht zijn.

Bijvoorbeeld als iemand een klacht over u als notaris heeft ingediend bij de kamer voor het notariaat. Onze advocaten gespecialiseerd in tuchtrecht voor notarissen helpen u graag.

Tuchtrecht voor notarissen

Kijk in dit artikel om in contact te komen met onze tuchtrecht advocaat en wat u moet doen bij:

  • Klacht tuchtrecht notarissen
  • Voorlopige maatregel tegen notaris
  • Advocaat tuchtrecht notaris

Klacht tuchtrecht notarissen

Is er een klacht tegen u ingediend omdat u mogelijk uw beroep onjuist heeft uitgevoerd en is die klacht aangenomen door de Kamer voor het Notariaat? Dan zal er een onderzoek worden ingesteld en moet u zich verantwoorden. Ook kan er een voorlopige maatregel tegen u worden opgelegd.

Voorlopige maatregel

De voorlopige maatregel zal niet snel worden ingesteld. Is de Kamer voor het Notariaat echter van mening dat de klacht zeer ernstig van aard is of lijkt het er op dat de klacht gegrond zal worden verklaard? Dan zal een voorlopige maatregel tegen u als notaris of kandidaat notaris worden ingesteld.

Advocaat tuchtrecht notaris

Bent u notaris of kandidaat-notaris en dreigt een voorlopige maatregel of wordt een klacht tegen u in behandeling genomen? Laat u dan goed adviseren door onze advocaat tuchtrecht.

Zo voorkomt u een waarschuwing, een boete, of zelfs schorsing of ontzetting uit het notariële ambt. Wilt u vast uitspraken van de Kamer van het notariaat lezen? Dan kan dat via voorgaande link.