Hoe werkt een vastgoed CV fiscaal gezien?

Vastgoed CV

Een vastgoed CV is fiscaal interessant als u wilt beleggen in vastgoed. Als u wilt investeren in vastgoed, dan kunt u veel belastingvoordeel halen uit deelname in een vastgoed CV. In dit artikel leggen we u uit wat een vastgoed CV is. Maar ook onderwerpen waar u aan moet denken bij beleggen in een vastgoed CV. Fiscaal en juridisch gezien bijvoorbeeld.

  • Wat is een vastgoed CV
  • Vastgoed CV: beherende en stille vennoot
  • Beleggen vastgoed CV en beleggingsfonds vastgoed CV
  • Vastgoed CV: fiscaal
  • Vastgoed CV structuur
  • Vastgoed CV: erfbelasting

Wat is een vastgoed CV?

Een vastgoed CV is een samenwerkingsverband met vennoten. Het heet dan ook een Commanditaire Vennootschap. Bij een Commanditaire Vennootschap bestaan beherende vennoten en stille vennoten.

Vastgoed CV en de beherende en stille vennoot

Elke Commanditaire Vennootschap kent beherende en stille vennoten.

Over het algemeen zal de investeringsmaatschappij via welke u in vastgoed investeert de beherende vennoot zijn. Daardoor is de investeringsmaatschappij handelingsbevoegd namens de vastgoed CV. U bent dat als stille en investerende vennoot niet.

Beleggen vastgoed CV en beleggingsfonds vastgoed CV

Denkt u aan investeren in een vastgoed CV of beleggingsfonds vastgoed CV? Groot voordeel aan het zijn van een stille vennoot in een vastgoed CV is dat u slechts aansprakelijk bent voor uw inleg. Dit houdt in dat als u zegge € 100.000,- investeert, u maximaal dit bedrag kunt verliezen. Vaak wordt ook een interessant rendement geboden.

De combinatie van een beperkt risico qua schuldaansprakelijkheid en een mogelijk hoog rendement kan interessant zijn.

Toch willen wij u aanraden om ook met een fiscaal adviseur te kijken naar de investering die u gaat doen of die u gedaan heeft. Zo kunt u uw fiscale zaken en belastingaangiftes het beste regelen en het rendement maximaal houden.

Moet u juist afschrijven op een investering? Kijk dan ook bij onze fiscalisten die hierin zijn gespecialiseerd. Zij helpen u voordelig en het eerste gesprek is gratis. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Vastgoed CV fiscaal

De vastgoed CV is geen reguliere Commanditaire Vennootschap. Het is een vennootschap die u de mogelijkheid biedt om in vastgoed te investeren of te beleggen zonder dat u door de belastingdienst als ondernemer wordt aangemerkt.

Dit zorgt ervoor dat de waarde van uw belegging louter wordt gezien als vermogen en daarom tegen het lage tarief van box drie wordt belast.

Vastgoed CV structuur

Een vastgoed CV structuur wordt opgezet om door middel van meerdere vastgoed CV’s tot een vastgoed CV structuur te komen waarbij het voorkomt dat meerdere beleggingsfondsen de grotere investering dragen. Hierbij is het gebruikelijk dat een vastgoed CV structuur bestaat uit meerdere CV’s die gezamenlijk de investering in bijvoorbeeld supermarkten, kantoren of andere vastgoed projecten vormen.