Hoe kan je verlaging kinderalimentatie aanvragen?

Verlaging kinderalimentatie

Verlaging van de kinderalimentatie aanvragen? Bent u onderhoudsplichtige vader of moeder en wilt u via een rechtszaak verlaging van partneralimentatie en kinderalimentatie regelen of bent u gescheiden en dreigt de vader of moeder door middel van een rechtszaak een verzoek in te dienen om de partneralimentatie en kinderalimentatie te verlagen?

Dan kan dit een goede reden zijn om met onze advocaten gespecialiseerd in alimentatie in contact te komen. Want wanneer kun je alimentatie verlagen? En wanneer is het mogelijk om het echtscheidingsconvenant open te breken? Moet dat worden gedaan door een rechter?

  • Openbreken echtscheidingsconvenant
  • Wanneer kun je alimentatie verlagen?
  • Alimentatie verlagen bij ontslag

Op bovenstaande punten geven we u kort antwoord in dit artikel. Vervolgens kunt u zelf rustig bepalen of een van onze advocaten u kan bijstaan als u als vader de alimentatie verlagen wilt, of als uw ex dreigt om de alimentatie te verlagen.

Openbreken echtscheidingsconvenant

Als u alimentatie wilt verlagen, dan is de beste optie om dit met uw ex te bespreken. Dan kunt u zonder hoge kosten tot een nieuwe en redelijke verlaging van de alimentatie komen.

Maar het werkt natuurlijk niet altijd zo makkelijk. Soms is het nodig om het echtscheidingsconvenant open te breken, omdat in het echtscheidingsconvenant bijvoorbeeld is afgesproken dat partijen de alimentatie nooit mogen wijzigen.

Wilt u dit wel, omdat u anders zelf moeite heeft om rond te komen omdat uw draagkracht veel lager is dan op het moment van uw echtscheiding? Neem dan contact op met een van onze advocaten en kijk voor welk voordelig tarief zij kunnen helpen bij het openbreken van het echtscheidingsconvenant door de rechter.

Wanneer kun je kinderalimentatie verlagen?

Alimentatie kan worden verlaagd als de draagkracht lager is dan op het moment van scheiden of het moment waarop het echtscheidingsconvenant werd opgesteld. Als verandering van draagkracht u niet aan te rekenen is, kunt u in overleg met uw ex-partner de alimentatie verlagen. Dit kan als u schulden heeft opgebouwd, of als uw inkomsten zijn gedaald. Bijvoorbeeld door ontslag.

Wil uw ex-partner hier niets van weten? Kijk dan samen met een van onze advocaten gespecialiseerd in alimentatie of u via een verzoek bij de rechtbank om verlaging van de alimentatie kunt vragen.

Alimentatie verlagen bij ontslag

Alimentatie verlagen bij ontslag is een goede reden. Maar verlaging van de alimentatie aanvragen na ontslag werkt niet altijd. Als u bijvoorbeeld ontslag op staande voet krijgt, kan worden gesteld dat u verwijtbaar werkloos bent. De rechter zal verlaging van de alimentatie dan waarschijnlijk niet toestaan.