Wat doet een accountant?

Wat doet een accountant?

Wat doet een accountant precies is een vraag die voor velen onduidelijk is! Daarom beantwoorden wij graag kort de vraag wat een accountant precies doet en wat de kosten van accountants of bijvoorbeeld een accountantsverklaring zijn.

Onze accountants

Onze accountants verzorgen de administratie voor bedrijven in het Midden- en Kleinbedrijf. Hiertoe behoort zeker ook een fiscaal aspect.

Zo stelt een accountant uw jaarrekening op, doet de accountant uw belastingaangifte en bekijkt het samen met u de inkomsten en uitgaven.

Soorten accountants

Soorten accountants die we in Nederland kennen kunnen worden onderverdeeld in vier soorten accountants, maar eigenlijk wordt meestal onderscheid gemaakt in twee soorten accountants.

De soorten accountants zijn AA-accountant en RA-accountant. Oftewel, Accountant Administratieconsultent en Registeraccountant.

LegalSpot heeft sinds kort ook de beste en meest goedkope accountants van Nederland die u kunnen helpen bij jaarrekening opstellen, accountants verklaring afgeven en uw bedrijf van fiscaal advies kunnen voorzien.

Wat kost een accountant en accountantsverklaring?

Kosten van een accountantsverklaring staan niet per definitie vast.

Onze accountants zijn hier het meest open in van Nederland. Zodat u altijd weet wat de kosten van een accountantsverklaring ongeveer worden.

U bespreekt hiervoor alle zaken over uw bedrijf of organisatie en welke verklaring benodigd is. Een subsidieverklaring of verklaring voor verzekerd belang bijvoorbeeld.

U bespreekt uw vragen over de accountantsverklaring met de accountant van uw keuze zodat de kosten van de accountantsverklaring meer helder worden.