Wijzigingsverzoek alimentatie rechtbank

Wijzigingsverzoek alimentatie

Een wijzigingsverzoek om alimentatie te verlagen dient u in bij de rechtbank. Een verzoek tot wijziging van alimentatie bij de rechtbank kunt u indienen als u draagkracht gedaald is ten opzichte van het moment waarop deze werd vastgesteld of werd afgesproken.

Het moet echter wel gaan om een blijvende en aanzienlijke daling van uw inkomen. Bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt of werkloos wordt.

Zowel kinderalimentatie verlagen als verlaging van partneralimentatie is mogelijk.

Herberekening alimentatie

Er is een aantal mogelijkheden voor u. Verzoek de rechter via een verzoekschrift met uw advocaat gespecialiseerd in alimentatie om verlaging van de alimentatie vanwege verminderde draagkracht of kijk eens met onze advocaten naar de mogelijkheid om een herberekening van uw alimentatie te maken.

We zetten de opties voor verlaging van alimentatie voor u op een rij:

  • Wijzigingsverzoek alimentatie bij rechtbank middels verzoek tot verlaging alimentatie
  • Herberekening alimentatie
  • Overleg met uw ex-partner (zonder rechter, zonder advocaat)

In beide gevallen kunnen onze advocaten voordelig helpen. Wij raden aan om eerst een herberekening te laten uitvoeren. Dit is voordeliger en u loopt niet het risico dat de rechter beslist dat uw alimentatie bijvoorbeeld moet worden verhoogd.

Verlaging of verhoging bij wijzigingsverzoek alimentatie?

Een wijzigingsverzoek hoeft namelijk niet altijd te leiden tot een verlaging van alimentatie. Het kan ook voorkomen dat een wijzigingsverzoek leidt tot een verhoging van de alimentatie.