Bas Sonneveldt

Bas Sonneveldt
Neem hier contact met mij op!

Fiscalist

Uw eerste gesprek is gratis!

Over mij
Als specialist heeft Bas Sonneveldt bijna 20 jaar ervaring op het gebied van (internationale) BTW, zowel als adviseur bij Big 4 in Rotterdam, Brussel en San José (Californië) en als bedrijfsfiscalist bij Amgen Pharmaceuticals in Breda.
In 2016 is Sonneveldt BTW Advies (VAT Solutions) opgericht en opereert Bas als zelfstandig adviseur op het gebied van Nederlandse en Europese BTW. Bas adviseert verschillende klanten uit verschillende branches die te maken krijgen met BTW op het gebied van grensoverschrijdende goederen, internationale dienst verlening, onroerend goed, import & export.
Ook heeft Bas specifieke ervaring met het indienen van BTW aangiften, Opgaaf intra communautaire leveringen en intrastat aangiften.
Van 2007 tot 2010 heeft Bas in San José, Silicon Valley (California) verschillende Amerikaanse bedrijven begeleid op het gebied van de Europese BTW, bijvoorbeeld bij het aanvragen van btw registratie nummers en een vergunning om vrij van invoer BTW goederen te importeren in de Europese Unie (zogenaamde artikel 23 vergunning). Ook zette hij Fiscale Vertegenwoordiging op voor een aantal van zijn klanten.
Bas Sonneveldt is een enthousiaste belastingadviseur die met veel passie zijn klanten assisteert op het gebied van indirecte belastingen. Mede door zijn ervaringen als bedrijfsfiscalist weet Bas de complexe BTW regels te vertalen naar praktische BTW adviezen. Als Adviseur assisteert Bas u graag bij:
• de beantwoording van al uw BTW vragen;
• uitvoering van een BTW scan;
• het in kaart brengen en stroomlijnen van uw BTW processen;
• de ontwikkeling en uitvoering van een ‘Tax Control Framework’ (Horizontaal Toezicht);
• begeleiding van BTW controles.