Vraag hier bemiddeling aan

Bemiddeling

Bemiddeling is vaak bedoeld om een gang naar de rechter te voorkomen en om tot een onderlinge afspraak of schikking te komen. Dit gebeurt heel vaak bij conflicten tussen werkgever en werknemer en zakelijke geschillen. Eigenlijk op is bemiddeling op elk moment mogelijk als u er met een andere partij niet uitkomt, maar een gang naar de rechter ook niet gewenst is.

Hoe werkt bemiddeling?

U bestelt bij ons bemiddeling en de adviseur neemt na ontvangst van de opdracht op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met u op voor een intakegesprek. In het weekend zullen we ook kijken of we zo binnen 24 uur contact op kunnen nemen, maar kunnen we dit niet beloven.

Wat krijgt u bij bemiddeling?

U kunt telefonisch de mogelijkheden bespreken of een afspraak maken om samen met de adviseur de strategie uit te denken en te bespreken. De onderhandelingspartijen zullen worden uitgenodigd voor een gesprek. Bij voorkeur is dit op het kantooradres van uw adviseur. Als dit onmogelijk is kan ook elders worden afgesproken, maar dan moet u bespreken welke kosten de adviseur hiervoor in rekening brengt. Dit staat los van LegalSpot. In principe omvat bemiddeling naast een kort intakegesprek en strategiebepaling 1 uur bemiddelen. Na afloop van de onderhandelingen wordt de uitkomst besproken en zal worden bekeken of vervolgstappen nodig zijn. Is de vervolgstap het opstellen en ondertekenen van een overeenkomst met de afspraken, dan valt dit binnen het vaste tarief.

Wat zijn de kosten van bemiddeling?

Elke adviseur hanteert hiervoor bij ons een vast bedrag. Dit bedrag verschilt per adviseur, maar wordt altijd vooraf met u gecommuniceerd zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Binnen enkele weken kunt u deze vaste tarieven hier ook vinden.